Παράταση των συμβάσεων δασολόγων και δασοπόνων ζητά το ΓΕΩΤΕΕ

Την παράταση των συμβάσεων της ΣΟΧ 2/2018 του Ελληνικού Κτηματολογίου, για την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, λόγω δικαίου αιτήματος των εργαζομένων, προτείνουν στην κυβέρνηση τα παραρτήματα Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν, με τις προσλήψεις αυτές καλύφθηκε σημαντικά το κενό στην στελέχωση των Διευθύνσεων Δασών και διασφαλίστηκε προσωρινά η αποτελεσματικότερη και ορθότερη και κατά συνέπεια πιο οικονομική για το δημόσιο, υλοποίηση του έργου κατάρτισης των Δασικών Χαρτών. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας οι Δ/νσεις Δασών έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά, όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό τους – καθώς ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων και η απουσία προκηρύξεων πρόσληψης νέων υπαλλήλων, έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Μάλιστα ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Φάμελλος (συνέντευξη στις 18/10/2018) αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των Υπηρεσιών Περιβάλλοντος οι οποίες επλήγησαν σημαντικά από τη «μνημονιακή» περίοδο και ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί αυτή η έλλειψη.

Τα δύο Παραρτήματα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καλούν την κυβέρνηση να παρατείνει τις συμβάσεις αυτές μέχρι την 31/12/2020 για την όσο δυνατόν καλύτερη ολοκλήρωση του έργου των τμημάτων Δασικών Χαρτογραφήσεων για τους Δασικούς Χάρτες.

Με την ΣΟΧ 2/2018 του ΝΠΔΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», προσελήφθησαν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 100 άτομα (70 δασολόγοι και 30 δασοπόνοι), για την υποστήριξη των Δ/νσεων Δασών των Αποκεντρωµένων Διοικήσεων της χώρας, για την εκτέλεση εργασιών κατάρτισης, ανάρτησης, συµπλήρωσης και διόρθωσης των δασικών χαρτών έως και την κύρωσή τους.ΚατηγορίεςΑπασχόληση, Δασική Υπηρεσία, Δασικοί Χάρτες

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: