Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων «Europa 2019-Πτηνά της ελληνικής φύσης»

Δύο είδη πουλιών που είναι στενά συνυφασμένα με το ελληνικό τοπίο, τον μαυροπετρίτη, ένα γεράκι-σύμβολο του ελληνικού θαλάσσιου και νησιωτικού χώρου και τον βραχοτσοπανάκο, ένα μικροπούλι χαρακτηριστικό των αρχαιολογικών μας χώρων και των ορεινών περιοχών επέλεξαν να προβάλλουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στη φετινή έκδοση γραμματοσήμων ΕUROPA, με κοινή θεματολογία «National Birds».

Τα γραμματόσημα EUROPA είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ειδικές εκδόσεις, που αναμένει το φιλοτελικό κοινό κάθε Μάιο, από το 1956 μέχρι σήμερα, και εκδίδεται ταυτόχρονα και με κοινή θεματολογία, από τα ταχυδρομεία 49 ευρωπαϊκών χωρών.

Η φετινή έκδοση θα κυκλοφορήσει αύριο και ο διαγωνισμός που θα αναδείξει το ομορφότερο γραμματόσημο EUROPA θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Πάντως σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ για πρώτη φορά, φέτος, τα γραμματόσημα EUROPA «ζωντανεύουν» και δίνουν στο κοινό τη δυνατότητα να ακούσει το κελαριστό τραγούδι των πτηνών που απεικονίζουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή Cee – App στο κινητό τους, να σκανάρουν τα φετινά γραμματόσημα EUROPA και να απολαύσουν το κελάηδισμα του μαυροπετρίτη και του βραχοτσοπανάκου αλλά και όλων των πτηνών που παρουσιάζουν οι εκδόσεις EUROPA των άλλων χωρών. Εκτός από την Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων «Europa 2019 – ΠΤΗΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ» θα κυκλοφορούν και τευχίδια, εικονογραφημένοι Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, και αριθμημένα λευκώματα σειράς. Όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα της Αθήνας (Λυκούργου 5 & Απελλού) καθώς και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι ΦΠΗΚ και τα τευχίδια που θα αποσυρθούν στις 8 Μαΐου 2020.

Ακολουθήστε το link http://www.posteurop.org/europa2019 και ψηφίστε το ελληνικό γραμματόσημο που εκπροσωπεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: