Εγκύκλιος: Επεξεργασία αντιρρήσεων και έκδοση αποφάσεων από τις ΕΠ.Ε.Α.

Στην έκδοση εγκυκλίου σχετικά με την επεξεργασία των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών και την έκδοση των σχετικών αποφάσεων από τις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.) προχώρησε ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

  1. Για την έκδοση των αποφάσεων των ΕΠ.Ε.Α. στα πλαίσια των εργασιών τους, θα χρησιμοποιείται η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, που αναπτύχθηκε για το σκοπό αυτό.
  2. Στο πρόγραμμα “Διαύγεια” θα αναρτάται το πρακτικό εκάστης συνεδρίασης, το οποίο θα συνοδεύεται, απαρέγκλιτα και δεσμευτικά, από όλες τις σχετικές αποφάσεις που λήφθηκαν κατά την συγκεκριμένη συνεδρίαση, καθώς και από συνοπτικό πίνακα των υποθέσεων, που εξετάστηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις, με βάση τις σχετικές οδηγίες και τα υποδείγματα.
  3. Για συνεδριάσεις στις οποίες δεν ελήφθησαν αποφάσεις, δεν προκύπτει υποχρέωση δημοσίευσης των πρακτικών τους στο πρόγραμμα “Διαύγεια”.
  4. Η δημοσίευση των πρακτικών συνεδριάσεων των ΕΠ.Ε.Α. στο πρόγραμμα “Διαύγεια” γίνεται με μέριμνα και ευθύνη του προέδρου, από τον γραμματέα της κάθε επιτροπής.
  5. Η ενημέρωση των πολιτών για τις αποφάσεις που εκδίδονται, θα γίνεται από τις ΕΠ.Ε.Α., με απλό έγγραφο γνωστοποίησης του Αριθμού Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) του πρακτικού, στο οποίο θα επισημαίνεται η δυνατότητα άσκησης αιτήσεως ακυρώσεως κατά του κυρωθέντος δασικού χάρτη ενώπιον του Συμβουλίου τής Επικρατείας, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 19 του ν. 3889/2010.
  6. Ο συνοπτικός κατάλογος με τις αποφάσεις των ΕΠ.Ε.Α., που αποστέλλεται από τον γραμματέα της κάθε επιτροπής στην αρμόδια Διεύθυνση Δασών, θα συμπληρωθεί με στήλη, στην οποία θα αναφέρεται ο αριθμός διαδικτυακής ανάρτησης (ΑΔΑ), με την οποία αναρτήθηκε στο πρόγραμμα “Διαύγεια” το πρακτικό τής συνεδρίασης, που αφορά την κάθε απόφαση από το σύνολο των αποφάσεων οι οποίες συνοδεύουν αυτό.
Σχετικό αρχείο:
Εγκύκλιος 182999/1135/23.05.2019 (ΑΔΑ: 61Ρ74653Π8-5ΕΛ) Έκδοση αποφάσεων από τις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων και επεξεργασία αντιρρήσεων.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [362.16 KB]

 ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: