Ανακοίνωση της ΠΕΔΔΥ για την έκτακτη Γενική Συνέλευση στη Λάρισα

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ.) για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου 2019, στη Λάρισα, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις επιπτώσεις στη Δασική Υπηρεσία από την εμπλοκή της στις δασικές πυρκαγιές, με αφορμή την αριθ. 181752/2052/2019 ΚΥΑ για τη συνεργασία του Π.Σ. με τη Δασική Υπηρεσία. 

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι

Μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Δ.Υ στη Λάρισα, η διενέργεια της οποίας αποφασίστηκε από το Δ.Σ. μετά από σχετικό αίτημα συναδέλφων, σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού της Π.Ε.Δ.Δ.Υ., με μοναδικό θέμα συζήτησης “Οι επιπτώσεις στη Δασική Υπηρεσία από την εμπλοκή στις δασικές πυρκαγιές, με αφορμή την αριθ. 181752/2052/2019 ΚΥΑ για τη συνεργασία του Π.Σ με τη Δασική Υπηρεσία”, το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει τα εξής:

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που λήφθηκε στη συνεδρίαση που έγινε στην Αθήνα, στις 10-6-2019. Για τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης το Διοικητικό Συμβούλιο δεν είχε καμιά επιφύλαξη, αντίθετα υποστήριζε το αίτημα των συναδέλφων και για το λόγο αυτό παρέκαμψε κάθε τυπικό ζήτημα που θα καθυστερούσε τη διαδικασία, ώστε να γίνει άμεσα η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο καταστατικό μας. Κυρίαρχος σκοπός μας ήταν να τοποθετηθούν οι συνάδελφοι και να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το θέμα των δασικών πυρκαγιών.

Επισημαίνουμε ότι ανεξάρτητα από το αν υπήρχε η απαραίτητη συγκέντρωση υπογραφών των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, ή ακόμη και η τυπική απαρτία του Σώματος της Γενικής Συνέλευσης στη Λάρισα, το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν ξεκάθαρα αποφασισμένο να συζητήσει ανοιχτά με τα μέλη της Π.Ε.Δ.Δ.Υ. το θέμα της συνεργασίας των Δασικών Υπηρεσιών με τις Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, με αφορμή την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Για το λόγο αυτό στηρίξαμε την όλη διαδικασία και εξασφαλίσαμε τα μέσα για τη μαζική παρουσία στη Γενική Συνέλευση, όλων των συναδέλφων που είχαν εκφράσει την επιφύλαξή τους για τις ρυθμίσεις της Κ.Υ.Α.

Εκτιμούμε ότι η μαζικότητα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, οι εξηγήσεις που δόθηκαν σε όλα τα επίπεδα και οι αποφάσεις ευθύνης που πήραμε, θα βοηθήσουν ουσιαστικά την Ένωση για να μπορέσει να στηρίξει με ουσιαστικό τρόπο τα μέλη της. Αυτός ήταν εξάλλου και ο συνδικαλιστικός και πάνω από όλα συναδελφικός μας στόχος:

Να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, ώστε να γίνει κατανοητό το επίπεδο εμπλοκής και τα καθήκοντα μας στην πρόληψη και μόνο των Δασικών Πυρκαγιών και κυρίως,

Να διατυπώσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις και τα μετρά πολιτικής που θα πρέπει να εξασφαλιστούν από την πολιτική ηγεσία για να λειτουργήσει πλήρως και αποτελεσματικά η Δασική Υπηρεσία, όχι μόνο όσο αφορά στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, αλλά σε όλα τα αντικείμενα που εξ ορισμού τους θα πρέπει να διαχειρίζεται.

Επιβεβαιώθηκε από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης, η ανάγκη να επανασυνδεθεί η Δασική Υπηρεσία με όλα τα αντικείμενα της δασολογικής επιστήμης που διαχειρίζεται και να διασφαλιστεί η δυνατότητα πλήρους επιχειρησιακής της λειτουργίας, όπως αυτή έχει καθοριστεί στα πορίσματα τόσο της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάση όσο και της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, αλλά και στα μετέπειτα πορίσματα ειδικών επιτροπών που κατέληξαν σε συμπεράσματα και προτάσεις.

Για να γίνει αυτό απαιτείται:

– Να προχωρήσουν άμεσα προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού,

– Να αναδιοργανωθούν οι Δασικές Υπηρεσίες και να υπαχθούν με κάθετη διοικητική διάρθρωση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος,

– Να ενισχυθούν με μέσα και εξοπλισμό,

– Να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο με βάση το οποίο ασκούνται σήμερα οι αρμοδιότητές μας, ώστε να μην υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ασάφειες ή επικαλύψεις,

– Να υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα περαιτέρω επιμόρφωσης και εξειδίκευσης για όλα τα αντικείμενα που διαχειριζόμαστε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Δ.Υ στη βάση των όσων συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, δεν επενδύει στο φόβο, ούτε και στην καταστροφολογία και τους γνωστούς συνδικαλιστικούς αφορισμούς που εκφράζει η παράταξη της μειοψηφίας. Αντίθετα με πλήρη υπευθυνότητα, θα συζητήσει με τα υπόλοιπα Δασικά Σωματεία (Δασοπόνων και Δασοφυλάκων), και θα πραγματοποιήσει ανοιχτά Διοικητικά Συμβούλια σε όλη τη Χώρα, για να δυναμώσει την θεσμική παρουσία της Ένωσης, με τεκμηριωμένες και ουσιαστικές προτάσεις και να διαμορφώσει ξεκάθαρο διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο θα διασφαλίζει την εργασιακή ανάπτυξη και επαγγελματική ασφάλεια των μελών μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Μπόκαρης

Ο Γενικός Γραμματέας
Ευάγγελος Γκουντούφας


Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [963.32 KB]ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: