Παροχή εξοπλισμού στα δασαρχεία του Ν. Τρικάλων για την αντιμετώπιση περιστατικών δηλητηρίασης

Η αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι μια από τις σημαντικότερες δράσεις του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη» η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες των περιοχών του Προγράμματος. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έχει ήδη χορηγήσει καταψύκτες σε τρία Δασαρχεία της Ηπείρου τρία Δασαρχεία της Ηπείρου, ενώ τον Ιούλιο παρείχε τον ανάλογο εξοπλισμό σε τρία Δασαρχεία του Νομού Τρικάλων (Καλαμπάκας, Περτουλίου και Τρικάλων).

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι ο εφοδιασμός των αρμόδιων Υπηρεσιών με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν προσωρινά τα ύποπτα δείγματα και τα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνας, πριν αποσταλούν για τις κατάλληλες τοξικολογικές εξετάσεις με σκοπό την ανίχνευση των δηλητηριωδών ουσιών και την τεκμηρίωση της δηλητηρίασης.

Το Δίκτυο ενάντια στα δηλητήρια, που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της Ηπείρου και του Νομού Τρικάλων, στο πλαίσιο του τρέχοντος αλλά και του προγενέστερου Προγράμματος LIFE για τον Ασπροπάρη, αποτελείται από τοπικούς χρήστες γης (κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, κυνηγούς κ.λπ.) και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στόχος του δικτύου είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών δηλητηρίασης, η έγκαιρη απομάκρυνση των δηλητηριασμένων δολωμάτων από την ύπαιθρο αλλά και η αλλαγή της νοοτροπίας σχετικά με αυτή τη νοσηρή και εξαιρετικά επιζήμια για την άγρια ζωή πρακτική.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ευχαριστεί θερμά τα Δασαρχεία Καλαμπάκας, Περτουλίου και Τρικάλων, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών  για τη συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή τους στο έργο.

HOS

 

http://www.lifeneophron.eu/?fbclid=IwAR1VuC3o7c8Q-d68r49HkENaK3gulFsrhwl4-ffpFgjIZZwi5MNFq_DIReY#a-paroxh-exoplismoy-sta-dasarxeia-ths-oessalias-gia-thn-antimetwpish-peristatikwn-dhlhthriashsΚατηγορίεςΆγρια ζωή, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: