Κλέβουν τα ξύλα στο Σέιχ Σου καταγγέλλει ο δασικός συνεταιρισμός Σταυρού

Έναν τόνο ξυλείας έκλεψαν άγνωστοι από τα σημεία όπου συγκεντρώνουν τα καυσόξυλα οι υλοτόμοι που εργάζονται για την αποψίλωση όσων περιοχών του περιαστικού δάσους Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης προσβλήθηκαν από το επικίνδυνο φλοιοφάγο έντομο «Tomicus piniperda», όπως κατήγγειλε στο Δασαρχείο ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Σταυρού «Ένωση», Ευθύμης Τσίτσος.

Ο Απόστολος Φιλιππάκης, ένας από τους υλοτόμους που εργάζονται στο συγκεκριμένο σημείο και αντιλήφθηκε την κλοπή, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι άγνωστοι δράστες «τα τελευταία δύο βράδια έκλεψαν με φορτηγάκι περίπου μισό τόνο ξυλείας σε κάθε “επίσκεψή” τους. Εμείς όλη την ημέρα, δουλεύοντας ασταμάτητα συγκεντρώνουμε περίπου επτά τόνους καυσόξυλων. Είναι αμαρτία αυτό που κάνουν, κλέβουν τον μόχθο μας, τα πληρώνουμε αυτά τα ξύλα στο Δασαρχείο, δεν μας τα δίνουν δωρεάν».

«Όπως μας ενημέρωσαν οι δασεργάτες, τα τελευταία δυο βράδια άγνωστοι έρχονται με αμάξι αγροτικού τύπου και κλέβουν ξύλα, περίπου έναν τόνο μάς έχουν κλέψει. Είναι προσβάσιμο το μέρος και το βράδυ  που επιστρέφουμε εμείς στα σπίτια μας έρχονται και μας κλέβουν» κατήγγειλε ο πρόεδρος δασικού συνεταιρισμού Σταυρού «Ένωση», Ευθύμης Τσίτσος, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος του δασικού συνεταιρισμού τόνισε: «Εμείς ειδοποιήσαμε το δασαρχείο και ελπίζω άμεσα να ενημερωθούν και οι αστυνομικές αρχές. Πάντως εμείς αποφασίσαμε τα βράδια να μένουμε επιτόπου, για να προστατέψουμε το μόχθο μας».

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου / ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΚατηγορίεςΔασικά Οικοσυστήματα, Δασικά Προϊόντα, Υλοτομίες

Tags: , , , , ,

1 replies

  1. Θα επρεπε να απομακρυνεται ο καθε κορμος εντος 48 ωρων απο καθε δεντρο που κοβεται, διαφορετικα το εντομο πηγαινει στο επομενο ασθενεστερο κοντινο δεντρο και το προσβαλει.
    Φυσικα ΚΑΝΕΝΑ δεντρονδεν απομακρυνθηκε σε λιγοτερο απο 10 ημερες απο την ημερα κοπης του.Πολυ κακως φυσικα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading