Να παραταθούν οι συμβάσεις Δασολόγων και Δασοπόνων του Ελληνικού Κτηματολογίου

Την παράταση των συμβάσεων των 70 Δασολόγων και 30 Δασοπόνων της ΣΟΧ 2/2018 του Ελληνικού Κτηματολογίου ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Δελής, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Με την ΚΥΑ 158969/2987/18.9.2017 (Β´ 3327) είχε εγκριθεί η πρόσληψη 70 Δασολόγων και 30 Δασοπόνων, “για την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στην εκτέλεση εργασιών κατάρτισης, ανάρτησης, συμπλήρωσης και διόρθωσης των δασικών χαρτών της χώρας έως και την κύρωσή τους”. Στη συνέχεια, και μετά από ένα χρόνο, στις 20/12/2018 μέσω της, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, προκήρυξης ΣΟΧ 2/2018, υπογράφτηκε η σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών με το Ελληνικό Κτηματολόγιο και ακολούθησε η τοποθέτησή τους στις Διευθύνσεις Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όλης της χώρας.

Επειδή στις 19 Αυγούστου 2019, έληξαν οι συμβάσεις των 100 συμβασιούχων εργαζομένων Δασολόγων και Δασοπόνων του Ελληνικού Κτηματολογίου, που εργάζονται στις δασικές υπηρεσίες όλης της χώρας και καλύπτουν μόνιμες ανάγκες στα πολύπαθα τμήματα των δασικών χαρτογραφήσεων.

Τα παραπάνω προκύπτουν και από τις σχετικές ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Θα δώσει άμεσα παράταση στους συγκεκριμένους συμβασιούχους του Εθνικού Κτηματολογίου, που στελεχώνουν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα τμήματα Δασικών Χαρτογραφήσεων των Δ/νσεων Δασών, με αναδρομικότητα από τη λήξη της σύμβασής τους;

2. Θα μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε Συμβάσεις Προσωπικού Αορίστου Χρόνου για τη στελέχωση των αποδεκατισμένων δασικών υπηρεσιών;».

Πηγή: https://www.902.gr/eidisi/voyli/199948/na-paratathoyn-oi-symvaseis-dasologon-kai-dasoponon-toy-ellinikoy-ktimatologioyΚατηγορίεςΑπασχόληση, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: