Δασική πολιτική και οικιστικές πυκνώσεις

To υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και την κύρωσή τους, αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι ετοιμάζεται να συγκροτήσει με συμμετοχή τεχνοκρατών και εκπροσώπων φορέων νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προκειμένου να επεξεργαστεί και να καταθέσει νέα νομοθετική πρόταση για τις οικιστικές πυκνώσεις.

Η νέα επιτροπή, όπως γίνεται γνωστό από το υπουργείο, θα θέσει σε προτεραιότητα να απαντήσει στην οριστική αντιμετώπιση του θέματος των οικιστικών πυκνώσεων, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως επίσης και σε θέματα τα οποία αφορούν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αντιρρήσεων των ιδιοκτητών στους δασικούς χάρτες

«Τίποτα δεν πετάμε στα σκουπίδια», απαντά αρμόδια πηγή του Υπουργείου στο δημοσιογραφικό ερώτημα, εάν θα αξιοποιηθεί ή όχι το σχέδιο νόμου για τις οικιστικές πυκνώσεις και τους δασικούς χάρτες, που κατέθεσε στη Βουλή η προηγούμενη κυβέρνηση, επίσης μετά από νομοτεχνική επεξεργασία αρμόδιας επιτροπής και δημόσια διαβούλευση, λίγο πριν την προκήρυξη των πρόσφατων εθνικών εκλογών.

Η ίδια πηγή του ΥΠΕΝ λέει ότι «χρυσός κανόνας που θα ακολουθήσουμε είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το παρελθόν είναι χρήσιμο για να νομοθετήσουμε». Παράλληλα αφήνει ανοιχτό το χρονοδιάγραμμα για να καταρτίσει το πόρισμά της υπό σύσταση νομοπαρασκευαστική επιτροπής, σημειώνοντας η ίδια πηγή του υπουργείου ότι «δεν θα σπεύσουμε να κάνουμε κάτι εάν δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε σε σταθερό έδαφος». Και δίνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται το υπουργείο να υιοθετήσει πολιτικές που θέτουν σε αμφιβολία την προστασία των δασών συμπληρώνοντας ότι παράλληλα στόχος είναι να αντιμετωπιστούν πραγματικά προβλήματα.

Η νέα δασική πολιτική του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως επίσης οι άξονες της πολιτικής που θα αναπτυχθεί για τους δασικούς χάρτες και τις οικιστικές πυκνώσεις γίνεται γνωστό ότι προγραμματίζεται να παρουσιαστούν από τον υπουργό ΠΕΝ, Κωστή Χατζηδάκη, στο συνέδριο της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 στον Όλυμπο.

http://ecopress.gr/ΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα, Δασική Πολιτική, Δασικοί Χάρτες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: