ΠΕΔΔΥ: Πολιτικός πολιτισμός ή βαρβαρότητα;

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδη, στον τηλεοπτικό Σταθμό OPEN, η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) εξέδωσε τη παρακάτω ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Πολιτικός πολιτισμός ή βαρβαρότητα;» 

Παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του αρμόδιου για την ανάπτυξη Υπουργού σε τηλεοπτικό σταθμό για το θέμα της εγκατάστασης επενδύσεων αιολικών πάρκων στα Άγραφα, με τις οποίες στρέφεται κατά των τοπικών Δασικών Υπηρεσιών και πραγματικά αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που οδηγεί ένα Υπουργό από το λογικό, που θα ήταν η ενημέρωσή του και η προσεκτική διαχείριση του προβλήματος, στο παράλογο, που είναι η στοχοποίηση Δημοσίων Υπηρεσιών με τη δημόσια διατύπωση απειλών κατά των προϊσταμένων τους …

Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσουμε την «απειλητική» και «ακραία» στάση, εκφοβισμού που ακολούθησε με ρητές αναφορές ότι θα στραφεί εναντίον υπαλλήλων, ότι θα ζητήσει αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη, για παρεμπόδιση έργου, κλπ.

Προφανώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νοοτροπία πολιτικής διαχείρισης των προβλημάτων που αντί αυτά να λύνονται στο πλαίσιο που ορίζουν οι νόμοι και η διοίκηση (γιατί αυτό είναι το επίπεδο που λειτουργούν οι Υπηρεσίες) να προτιμάται η διατύπωση απειλών και οι γνωστές (από το παρελθόν) στοχοποιήσεις. Ελπίζουμε αυτή η πολιτική συμπεριφορά να αφορά μόνο στη νοοτροπία και το επικοινωνιακό ύφος του συγκεκριμένου Υπουργού και να μην τυγχάνει αποδοχής από το σύνολο της Κυβέρνησης

Η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων καταδικάζει αυτή τη νοοτροπία και στηρίζει τους συναδέλφους στις Δασικές Υπηρεσίες από τους οποίους ζητά να κάνουν πάντα το καθήκον τους, όπως ορίζεται από τους νόμους της πολιτείας. Στηρίζουμε τη νομιμότητα και υψώνουμε ασπίδα προστασίας στον εκφοβισμό και στην πελατειακή αντίληψη.

Αν πραγματικά ο Υπουργός Ανάπτυξης και η Κυβέρνηση ενδιαφέρονται για την επίλυση των πολλών καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, όταν έρχονται σε επικοινωνία με τις δημόσιες υπηρεσίες, ανεξάρτητα αν αυτοί είναι επενδυτές ή όχι, τότε θα πρέπει να λάβουν μέτρα για τη σύγχρονη και αποτελεσματική λειτουργία τους.

Θα πρέπει να φροντίσουν να τις ενισχύσουν με προσωπικό και μέσα και να τους εξασφαλίσουν την απαραίτητη διάρθρωση, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο έργο τους αλλά και όταν χρειάζεται, να ελέγχονται για την αποτελεσματικότητά τους από το Υπουργείο που έχει την ευθύνη για τη δασική πολιτική.

Αν αυτό δεν το πράξουν, η ευθύνη των καθυστερήσεων ή της αναποτελεσματικής λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών βαρύνει αποκλειστικά αυτούς και όχι τις αποδυναμωμένες από τα μνημονιακά χρόνια Δημόσιες Υπηρεσίες.

Εχει κάνει κάτι για το θέμα αυτό η Κυβέρνηση; Σκοπεύει να κάνει κάτι; Έχει κάποιο σχέδιο; Θα υιοθετήσει τις προτάσεις για ενίσχυση της αποδεκατισμένης Δασικής Υπηρεσίας και την κάθετη οργάνωση που θέσαμε υπόψη (και μέσω του Γ.Γ. ΥΠΕΝ) και σε πιο βαθμό.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: