Βιωσιμότητα λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής – Δρομολόγηση απολύσεων θηροφυλάκων

Για δημιουργία προϋποθέσεων αδρανοποίησης και απαξίωσης ολόκληρου του μηχανισμού της θηροφυλακής και τη δρομολόγηση απολύσεων θηροφυλάκων κάνει λόγο το Σωματείο Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων σε επιστολή που απέστειλε σε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και αιτείται την λήψη μέτρων προς αυτήν την κατεύθυνση από την Πολιτεία.

Οι θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων εκφράσουν την ανησυχία τους για τη βιωσιμότητα λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εξαιτίας της δραστικής περικοπής των σχετικών κονδυλίων στην οποία προχώρησε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Σ.Ε.) παρότι κατά τη φετινή κυνηγετική περίοδο το ποσό των χρημάτων από κάθε άδεια θήρας που εισπράττει η Κ.Σ.Ε αυξήθηκε κατά πέντε ευρώ.

Όπως αναφέρουν, «…με την απόφαση της Κ.Σ.Ε., οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες θα λάβουν φέτος πολύ μικρότερη χρηματοδότηση (της τάξης του 10%), για δαπάνες συντήρησης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων (παρότι ο στόλος είναι ιδιαίτερα γερασμένος), κάλυψης των καυσίμων, χρήσης υπηρεσιακών τηλεφώνων, αντικατάστασης ρουχισμού και κατά 100% των ποσών που προορίζονται για την κάλυψη της νυχτερινής απασχόλησης και για εργασία τις Κυριακές ή τις αργίες. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό η απόφαση αυτή σηματοδοτεί σοβαρή μείωση της επιχειρησιακής δράσης της ομοσπονδιακής θηροφυλακής ενώ επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην αντιμετώπιση της λαθροθηρίας με την πλήρη απουσία θηροφύλαξης τις ώρες που δραστηριοποιείται το μεγαλύτερο ποσοστό των κυνηγών, δηλαδή τις Κυριακές και τις αργίες (άρα θα υπάρχει πλημμελής προστασία στην ύπαιθρο τις ημέρες που υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης παρουσίας των θηροφυλάκων)».

Τονίζουν χαρακτηριστικά ότι οι παραπάνω περικοπές υπολογίζονται στο ύψος του ποσού των 500.000 € περίπου και οι οποίες θα εκλείψουν από την επιχειρησιακή δράση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, γεγονός που σημαίνει ότι δρομολογούνται αναγκαστικά απολύσεις θηροφυλάκων.

Ως μέτρο εξαιρετικά άμεσης προτεραιότητας προτείνουν τη χρηματοδότηση της Κ.Σ.Ε. από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό που αντιστοιχεί σας μειώσεις που έχουν προαποφασισθεί (500.000 €), ώστε να ανακληθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα και οι δρομολογημένες απολύσεις θηροφυλάκων.

Επίσης, προτείνουν:

  1. Την τήρηση από τη Κ.Σ.Ε. ενός ξεχωριστού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα εισρέουν όλα τα έσοδα που προορίζονται αποκλειστικά για την ομοσπονδιακή θηροφυλακή.
  2. Τη στήριξη της ομοσπονδιακής θηροφυλακής και από τα χρήματα που καταβάλλουν οι κυνηγοί που εκδίδουν άδεια θήρας απευθείας από τη Δασική Υπηρεσία.
  3. Να προστεθεί στους σκοπούς εξυπηρέτησης του Πράσινου Ταμείου, η εξασφάλιση ή η παροχή των αναγκαίων οικονομικών μέσων για τη λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής μέσω του ειδικού τραπεζικού λογαριασμού της Κ.Σ.Ε. που αναφέρθηκε παραπάνω.

Η επιστολή του Σωματείου Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων όπως κατατέθηκε στη ΒουλήΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Οι θηροφυλακες είναι υπάλληλοι που ξέρουν την Ελληνική ύπαιθρο οσο κανένας άλλος, οσοι βιώνουν την φυση το γνωρίζουν αυτό. Μακάρι να δωθεί λύση και να μην απολυθεί κανένας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: