Η Τουρκία θα φυτέψει 11 εκατομμύρια δέντρα σε τρεις ώρες

Σε μία εμβληματική ενέργεια προχωρά το Υπουργείο Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας: Την επόμενη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, στις 11 και 11 πρώτα λεπτά, σε μία συντονισμένη ενέργεια που πρόκειται να κρατήσεις τρεις ώρες, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας αναμένεται να φυτευτούν 11 εκατομμύρια δέντρα!

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε δύο περιοχές που επλήγησαν από καταστροφικές πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, τη Σμύρνη και τα Μούγλα. Η τελετή θα λάβει χώρα και στην Άγκυρα, όπου θα φυτευτούν 150.000 δέντρα, παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος σημείωσε, αναφορικά με τη δράση, ότι ο καθένας πρέπει να κάνει κάτι για να βελτιώσει τη ζωή στη Γη και να προωθήσει ένα καλύτερο και πιο υγιεινό περιβάλλον. Ανέφερε δε ότι, στο πλαίσιο της εκστρατείας, Τούρκοι πολίτες, είτε βρίσκονται στη χώρα είτε στο εξωτερικό, μπορούν να υιοθετήσουν ή να δωρίσουν δέντρα για την εκστρατεία. Για αυτόν τον σκοπό έχει δημιουργηθεί ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα.ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: