Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.: Ο αγώνας συνεχίζεται…

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) για την πανελλαδική συγκέντρωση των συμβασιούχων εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΝ.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων Εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες και η ΟΣΕΑΔΕ χαιρετίζουν τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν αγωνιστικά στην πανελλαδική συγκέντρωση στο ΥΠΕΝ, διεκδικώντας 12μηνη παράταση των συμβάσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Με συνθήματα μεταξύ άλλων όπως  «Τα δάση θέλουν προστασία – θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», «Φροντίστε τα δάση κι αφήστε το ραχάτι, να μην το ξαναζήσουμε ένα καινούργιο Μάτι»,  διαδήλωσαν υπέρ της προστασίας των δασών.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία της ΟΣΕΑΔΕ και της πανελλαδικής  συντονιστικής των συμβασιούχων εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες, συναντήθηκε τελικά και κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων,  με τον υφυπουργό του ΥΠΕΝ κ. Δ. Οικονόμου, αφού ο Υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης ενώ ήταν στο Υπουργείο, αρνήθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία.

Κατά την συνάντηση αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων και το αντιλαϊκό προσωπείο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα απαντώντας στα αιτήματά μας, ο υφυπουργός, δήλωσε ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, το οποίο έγινε για την ανακούφιση της ανεργίας και όχι για να χρησιμοποιηθεί ως Δούρειος Ίππος για την μονιμότητα, δεν επιτρέπουν την παράταση των συμβάσεων και πολύ περισσότερο την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αν και αναγνωρίζει από την άλλη την υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις απόψεις μας στον Υπουργό και σε άλλους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Η σημερινή πανελλαδική συγκέντρωση οργανώθηκε από την ΟΣΕΑΔΕ και την πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των συμβασιούχων εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες, ενώ η ΟΣΕΑΔΕ, είχε προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας, για τους συναδέλφους συμβασιούχους δασεργάτες-δασοπόνους-δασολόγους-διοικητικούς, που εργάζονται στις δασικές υπηρεσίες και των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τους μόνιμους υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα πυροπροστασίας ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018, μέσω των περιβόητων «Κοινωφελών» προγραμμάτων ΟΑΕΔ και οι εργαζόμενοι, οδηγούνται σταδιακά σε απόλυση την επόμενη εβδομάδα.

Κατά την κινητοποίηση εκφράστηκε η αλληλεγγύη και η συμφωνία με τα αιτήματά μας , από δεκάδες εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες, πρωτοβάθμιους συλλόγους και άλλους συλλογικούς φορείς.

Η στάση της κυβέρνησης συνάντησε την αποδοκιμασία των συγκεντρωμένων, οι οποίοι δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με κινητοποίηση στο Σύνταγμα το επόμενο διάστημα, διεκδικώντας ανυποχώρητα:

 1. 12μηνη Ανανέωση των συμβάσεων των 5066 συνάδελφων συμβασιούχων, των «Κοινωφελών» προγραμμάτων Πυροπροστασίας, στις Δασικές Υπηρεσίες.
 2. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε όλες τις υπηρεσίες, σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 3. Άρση όλων των νομικών  περιορισμών, για την μετατροπή των συμβάσεων των «ευέλικτων» εργαζόμενων, σε αορίστου χρόνου.
 4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης.
 5. 751 ευρώ βασικός μισθός και αναπλήρωση όλων των απωλειών μας. Υπογραφή ΣΣΕ. Επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων συναδέλφων του Κτηματολογίου.

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΣΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΚατηγορίεςΑπασχόληση, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

6 replies

 1. Θέλω να πω μόνο ένα στον tsiribom γιατί εγώ είμαι ο Νίκος ο Σκούρας και πήγα από την Αγροφύλακας στο δασαρχείο όπως άλλοι 1000 καί όχι tsiribom…εχω όνομα!! Αν σού εκατσε στραβά το ότι πήγαμε εμείς στα δασαρχεία λίγο με νοιάζει φιλε!! Να ξέρεις όμως ότι τα δασαρχεία αν δεν πηγαίναμε εμείς από την Αγροφυλακή θα υπολυτουργουσαν.. γιατί δεν υπήρχαν άτομα!! Δεν ήταν επιλογή μας να πάμε εκεί… τους κάθονταν στραβά τό όνομα Αγροφυλακή όχι ο νόμος 3585 πού είχε η Αγροφυλακή με τα αγροτικά αδικήματα!! Όποτε να ξέρεις ότι εμείς πού πήγαμε εκεί πού εσύ τό βάζεις εντός παρενθέσεων… δεν είχαμε καμία σχέση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τέτοια!!!! Ελπίζω να καταλάβεις κάποια στιγμή να μη γράφεις ανοησίες!!!

  • κ. Σκούρα 3 πράγματα:

   α) Η διατήρηση ανωνυμίας στο διαδίκτυο είναι δικαίωμα του καθενός και θέμα προστασίας σε μεγάλο βαθμό.
   β) αν διαβάσεις το σχόλιό μου δεν κάνω σχόλιο για τους τους αγροφύλακες σαν αγροφύλακες αλλά για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα (διάβασε ξανά το σχόλιο). Για να το εξηγήσω…το γεγονός ότι προσληφθήκατε και διοριστήκατε μετά από 15 χρόνια σε άλλη Υπηρεσία δεν είναι παθογένεια του συστήματος? Δεν δείχνει ότι υπάρχει ανικανότητα σχεδιασμού? Σε όλες τις σοβαρές χώρες υπάρχει μια κεντρική στρατηγική που τηρείται απαρέγκλιτα για 20, 30, 40 χρόνια….Εμείς εδώ αλλάζει Υπουργός στην ίδια κυβέρνηση και αλλάζει όλη η στρατηγική του Υπουργείου…Και εξηγούμε….Οι δασικές Υπηρεσίες γερνάνε και αδειάζουν ενώ οι αρμοδιότητες πληθαίνουν. Σε περιφερειακά δασαρχεία υπάρχουν συνάδελφοι πασπαρτού….Ασχολούνται και με δασ. χάρτες, βγαίνουν και για προσημάνσεις, ασχολούνται και με τα διοικητικά κλπ κλπ….Αντί λοιπόν να χαράξουμε στρατηγική κάνει ο καθένας ότι θέλει και όποτε θέλει. Ο κ. Φάμελλος πέρασε την Εθνική στρατηγική που προέβλεπε ουσιαστική ενίσχυση των Υπηρεσιών όταν η κυβέρνηση μετρούσε ανάποδα. Ο κ. Αποστόλου τώρα θυμήθηκε τον κλάδο του και κάνει επερωτήσεις στη Βουλή, ο κ. Χρυσοχοΐδης πήρε στο Υπουργείο άτομο που η κυβέρνησή του κατηγορούσε για την τραγωδία στο Μάτι.
   γ) Ως προς το σχόλιο για τα 8μηνα. Αυτό που καυτηριάζω είναι ο θεσμός και ο σχεδιασμός και όχι τους ανθρώπους ως ανθρώπους. Ούτε γνωρίζω κανέναν ούτε μ’ έχουν κάνει κάτι οι άνθρωποι. Μακάρι να υπάρχει αξιοπρεπής δουλειά για όλο τον κόσμο. Και όπου αναφέρω ότι πήγα και οι άνθρωποι περιφερόταν προφανώς δεν φταίνε οι ίδιοι. Δεν υπήρχε υποδομή να δεχτουν οι περισσότερες Υπηρεσίες τόσο κόσμο σε αυτό το πόστο (μετακίνηση, γραφεία κλπ κλπ).

   Ελπίζω η κάθε παρεξήγηση να λύθηκε.

 2. Άνθρωποι μηδενικών προσόντων (μοναδικό κριτήριο χρόνος ανεργίας) απαιτούν, σε μια γερασμένη και σμπαραλιασμένη υπηρεσία που μονίμως απορροφά ότι περισσεύει απ’ το σύστημα (βλ. αγροφύλακες), μονιμότητες ενώ ξέρανε από την αρχή και υπογράψανε 8μηνη σύμβαση…

  Συν τοις άλλοις γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων περί της αποδοτικότητας και του έργου που παράγουν. Όσες Υπηρεσίες επισκέφτηκα θύμιζαν προαύλιο σχολείου σε διάλειμμα, με κόσμο και ντουνιά να περιφέρεται μεταξύ τυρόπιτας, καφέ και τσιγάρου ή να εκτελεί χρέη επιμελητή (που καθαρίζει την τάξη στο διάλειμμα). Το μόνο που έλειπε ήταν ο Προϊστάμενος με την κουδούνα ανά χείρας σε ρόλο Γυμνασιάρχη.

  Αφού απαιτούν μονιμότητα να βγουν και οι άνεργοι δασολόγοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά που είναι άνεργοι ή απασχολούνται με 500€ να απαιτήσουν να γίνουν διευθυντές κατευθείαν με μισθούς golden boy και οι υπηρετούντες δασολόγοι σύνταξη και παχυλό εφάπαξ άμεσα…Αφού ότι θέλει ο καθένας ζητάει….

  Σ’ αυτή τη χώρα έχει χαθεί το μέτρο εντελώς. Ούτε αναλύσεις χρειάζονται ούτε τίποτα. Μόνο κοινή λογική και ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Δεν δέχομαι ιδίως από συναδέλφους κεντρικών Υπηρεσιών (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) να υπερασπίζονται το έκτρωμα αυτό όταν υπάρχουν περιφερειακές Υπηρεσίες χωρίς έναν δασολόγο ή παραγωγικά δασαρχεία με 1-2 δασολόγους….

  • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε όλα αλλά υπενθυμίζω πως πέρα των Δασολόγων υπάρχουν και Δασοπόνοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά που αμοίβονται με μισθους 500 ευρώ είτε δεν εργάζονται και καθόλου στο αντικείμενο λόγω έλειψης θέσεων εργασίας και περιμένουν και αυτοί μια γαμημένη σύμβαση να ανοίξει η πότε θα ανοίξει ο γαμόασεπ για μονιμο προσωπικο για την επάνδρωση των βοβαρδισμένων δασικων υπηρεσιών.

 3. Από την παράνομη 8μηνη επιπλέον παράταση του κοινωφελούς προγράμματος δεν αρκούνται στην 4μηνη επιπλέον, θέλουν και 12μηνη, αορίστου, μονιμότητας….ΕΛΕΟΣ….θα κατέβω στον Μαξίμου να ζητήσω από τον Πρωθυπουργό να πάρω τη θέση του!

 4. Μπαίνεις με σύμβαση και γυρίζεις τον κόσμο να γίνεις μόνιμος ενω ξέρεις μπηκες για οχτώ μήνες μόνο. Κουτσοί στραβοί στον αη Παντελεήμονα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: