Λαθροθήρες προσέκρουσαν όχημα της θηροφυλακής

Στην σύλληψη δυο ατόμων με τις κατηγορίες της παράνομης θήρας την νύχτα από μηχανοκίνητο μέσο με τη βοήθεια ελκυστικών φώτων καθώς και της άρνησης έλεγχου, προχώρησαν οι θηροφύλακες στη Ρόδο. Κατασχέθηκαν το όχημα, τα μέσα θήρας και ένας σκοτωμένος λαγός.

Ειδικότερα, το Σάββατο 09.11.2019 θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων (Κ.Σ. Ρόδου και Α’ ΚΟΚΔ) εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή «Χοχλακας» στη νότια Ρόδο. Γύρω στα μεσάνυχτα εντόπισαν αγροτικό όχημα να κινείται ύποπτα και με φακό μέσα από το όχημα να φέγγει στα γύρω χωράφια της περιοχής.

Αμέσως κινήθηκαν προς το μέρος του, πλησίασαν το όχημα από πίσω, και αφού έκαναν αντιληπτή την παρουσία τους ανάβοντας τον μπλέ φάρο, έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο να σταματήσει.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κ.Σ. Ρόδου, το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε, οι θηροφύλακες προσπέρασαν το όχημα από αριστερά, μπήκαν μπροστά από το αυτοκίνητο και τότε αυτό προσέκρουσε στο όχημα της θηροφυλακής και ακινητοποιήθηκε. Αμέσως έγινε έλεγχος στο όχημα όπου βρέθηκε μία καραμπίνα εκτός θήκης, 22 φυσίγγια, ένας σκοτωμένος λαγός καθώς και ένας φακός.

Οι δράστες, ένας 57χρονος και ένας 55χρονος, κάτοικοι Ρόδου, είχαν άδειες θήρας και οδηγήθηκαν στο ΑΤ Ρόδου με τις κατηγορίες της παράνομης θήρας λαγού την νύχτα από μηχανοκίνητο μέσο με τη βοήθεια ελκυστικών φώτων καθώς και άρνηση έλεγχου γιατί δεν σταμάτησαν, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα. Εκεί κρατήθηκαν το υπόλοιπο της νύχτας μετά από εντολή που έδωσε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας. Σήμερα Κυριακή 11.11.2019 οδηγήθηκαν ενώπιον της όπου και όρισε τακτική δικάσιμο για τον επόμενο μήνα.

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: