Δασεργάτες Εύβοιας: «Ζητάμε παράταση της εργασίας μας»

Η ανακοίνωση που ακολουθεί, στάλθηκε στο dasarxeio.com από τους εργαζόμενους του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τη δασοπροστασία στο Δασαρχείο Χαλκίδας με την παράκληση να δημοσιευτεί.

ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

Εμείς, εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τη δασοπροστασία στο Δασαρχείο Χαλκίδας διεκδικούμε τη συνέχιση της εργασίας μας. Οι συμβάσεις μας – είμαστε 60 άτομα εργαζόμενοι, δασολόγοι, διοικητικό προσωπικό – ξεκινούν να λήγουν στις 30 Νοεμβρίου 2019.

Παρά τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης, παρά την αναγνώριση του έργου μας, παρά το γεγονός ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μέχρι σήμερα δεν εισακούγεται το αίτημα μας για συνέχιση της εργασίας μας είτε με παράταση των συμβάσεων μας (των 547 ευρώ τον μήνα…χωρίς δώρα Χριστουγέννων ή Πάσχα) είτε με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που τόσο απαραίτητες είναι για τις υποστελεχωμένες δασικές υπηρεσίες της χώρας.

Προσληφθήκαμε μέσω ΟΑΕΔ το καλοκαίρι του 2018 συνολικά 5.066 άτομα σε όλη την Ελλάδα και τα τέσσερα δασαρχεία της Εύβοιας (Χαλκίδας, Ιστιαίας, Λίμνης, Κύμης-Αλιβερίου) και μας δόθηκε μια οκτάμηνη παράταση την περασμένη άνοιξη.

Εκπαιδευτήκαμε μέσω σεμιναρίων στο αντικείμενο και εκτελούμε – παρά τις ελλείψεις υλικών μέσων – εργασίες καθαρισμού στα δημόσια δάση (κλαδέματα, καθαρισμός υποορόφου, διάνοιξη δρόμων και ζωνών). Πρόκειται για εργασίες απομάκρυνσης-διαχείρισης δασικής βιομάζας απαραίτητες για την πρόληψη πυρκαγιών και την διατήρηση της ισορροπίας των δασικών οικοσυστημάτων.

Βατώντας, Εγγλεζονήσι, Ριτσώνα, Προφήτης Ηλίας, Αλσύλλιο Αγίας Μαρίνας (Εργατικές Κατοικίες), Αλσύλλιο Μπαταργιά, νέο νοσοκομείο, Πέι Δοκού, επαρχιακής οδός Δροσιάς-Λουκισίων (Ανθηδόνα) είναι μερικές από τις περιοχές που καθαρίστηκαν όλο αυτό το διάστημα από ξερά δέντρα, κλαδιά, απορρίμματα. (σ.σ. αποστέλλουμε και σχετικές φωτογραφίες).

Θέλουμε λοιπόν να ζούμε με στοιχειώδη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ από τον μόχθο μας για να καλύπτουμε κάποιες βασικές ανάγκες, δικές μας και των οικογενειών μας. Αρνούμαστε τον εκβιασμό της ανεργίας ως μηχανισμού ανακύκλωσης της μιζέριας.

Καλούμε λοιπόν όσους και όσες αντιλαμβάνονται το ΔΙΚΑΙΟ του αιτήματος μας να μας υποστηρίξουν.

Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα στο υπουργείο Εργασίας (οδός Σταδίου).

Εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τη δασοπροστασία στο Δασαρχείο ΧαλκίδαςΚατηγορίεςΑπασχόληση

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Ένα 8μηνο που παρατάθηκε για άλλο ένα 8μηνο…έλεος…αφήστε τις κλάψες. Δεν καλύπτετε ούτε πάγιες ούτε διαρκείς ανάγκες. Κοινωφελές πρόγραμμα είναι και τελειώνει κάποια στιγμή…Ξέρετε, υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν εργαστεί στις Δασικές Υπηρεσίες….χρόνια τώρα…δεκάδες συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ….που δεν πήραν ποτέ παράταση…για σκεφτείτε….2 μέτρα και 2 σταθμά…ΑΔΙΚΟ…κι ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ….όλοι μας έχουμε οικογένειες όπως κι εσείς…Να ευχαριστείτε το Θεό και την τύχη που είχατε να εργαστείτε για τόσο διάστημα. Κανείς δε θέλει την ανεργία, αλλά άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. ΟΧΙ άλλο κάρβουνο…και σεβασμός στους νόμους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: