ΠΑΜΕ: Για την κινητοποίηση των συμβασιούχων – εργαζομένων στη αντιπυρική προστασία

Ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) για την κινητοποίηση των συμβασιούχων – εργαζομένων στη αντιπυρική προστασία που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2019.

Αθήνα 21/11/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους συμβασιούχους στην δασοπροστασία που μέσα από τη συντονιστική επιτροπή και την Ομοσπονδία τους, βγήκαν χθες ακόμα μια φορά στους δρόμους, πιο μαζικά, πιο μαχητικά διεκδικώντας το δικαίωμα τους στην εργασία.

Μακριά από τις γνωστές φωνές υπονόμευσης του αγώνα, απέναντι σε εκτεταμένες φήμες που κυκλοφορούσαν όλως τυχαίως κατά την ώρα της κινητοποίησης για παράταση του προγράμματος, οι εργαζόμενοι στη δασοπροστασία που μετακινήθηκαν με πούλμαν και κάθε μέσο για την πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα αλλά και με παράλληλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις την ίδια ώρα σε άλλες πόλεις, έδωσαν αγωνιστικό μήνυμα προς την κυβέρνηση αλλά και κάθε κατεύθυνση.

Καταγγέλλουμε τη στάση του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση που δε δέχτηκε να συναντήσει τους συναδέλφους στη δασοπροστασία, δείχνοντας για μια ακόμα φορά την απέχθεια του απέναντι σε εργαζόμενους που κινητοποιούνται. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα, πρέπει να δικαιώσει τα αιτήματα των εργαζομένων στη δασοπροστασία, οι οποίοι όλους αυτούς τους μήνες εξειδικευτήκαν και ενίσχυσαν με την εργασία τους, τα δασαρχεία στις οξυμένες ανάγκες που υπάρχουν στην προστασία των δασών και του φυσικού πλούτου.

Διαφορετικά, η κυβέρνηση θα έχει βαριές ευθύνες απέναντι σε νέες φυσικές καταστροφές, όταν αφήνει εντελώς γυμνές τις υπηρεσίες προστασίας. Τότε θα είναι αργά για δάκρυα. Κατά τα άλλα η κυβέρνηση κλίνει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σε κάθε πτώση!

Η παράταση του προγράμματος, η διεκδίκηση της σταθερής εργασίας, θα προέλθει μόνο μέσα από τους αγώνες των εργαζόμενων, τη συμμετοχή, την ενότητα και το συντονισμό τους, κόντρα στις φωνές που όλο αυτό το διάστημα έσπερναν ελπίδες πως μέσα από νομικές ενέργειες και διαδικτυακές παρεμβάσεις, θα «κλείδωναν» την παράταση. Είναι οι ίδιες φωνές που καλούσαν όλες αυτές τις μέρες σε μη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, πως οι αγώνες τη δεδομένη χρονική στιγμή όχι μόνο δε βοηθούν αλλά προβοκάρουν.

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι μέσα από τη συμμετοχή τους, μέσα από τη συζήτηση στα δασαρχεία και στα όργανα τους, με την πείρα που αποκτούν όλο αυτό το διάστημα, μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το ρόλο του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού που κάθεται πάνω στο σβέρκο των εργαζομένων συνολικά.

Μόνο οι αγώνες, η συμμέτοχη και η δράση μπορεί να φέρουν αποτελέσματα. Ούτε οι υποτιθέμενες συνεννοήσεις πίσω από κλειστές πόρτες, ούτε οι Μεσσίες που υπόσχονται λύσεις με το αζημίωτο ούτε η φημολογία.

Το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό, στηρίζουν τις κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη δασοπροστασία, αποφασίζουν!

Οι ανάγκες είναι υπαρκτές!

Ο αγώνας για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, είναι δίκαιος.ΚατηγορίεςΑπασχόληση

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: