Εθελοντική αναδάσωση στη Διώνη ΠΕ Ροδόπης

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εθελοντική αναδάσωση που συνδιοργάνωσαν ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής (ΚΣΚ), η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, το τμήμα «Παίζω-πορία» του ΕΟΣ Κομοτηνής και η ομάδα: «αδέσποτα Κομοτηνής SOS» στη Διώνη με την υποστήριξη του δήμου Μαρώνειας – Σαπών.

Οι περίπου 60 εθελοντές φύτευσαν συνολικά 350 δέντρα και θάμνους, 22 διαφορετικά δασοπονικά είδη (κυρίως καρποφόρα, όπως: συκιά, μουριά, μελικουκιά, ροδιά, τσαπουρνιά, πυράκανθος κ.α.), σε δύο θέσεις 4,5 και 3,5 στρεμμάτων όπου παλαιότερα ήταν χωματερές που αποκαταστάθηκαν. Με την ανάπτυξη των δεντρυλλίων αναμένεται να δημιουργηθούν δύο νέα άλση αναψυχής.

Μετά το πέρας των φυτεύσεων, μαθητές και ορειβάτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το δασικό οικοσύστημα του Ισμάρου. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε πεζοπορική περιήγηση ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, καθώς και επίσκεψη σε παρακείμενο σπήλαιο.

Στη δράση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών κ. Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος, ο αντιδήμαρχος κ. Καρύδης Χαράλαμπος, ο πρόεδρος της ΤΚ Διώνης κ. Ντόγκας Ανέστης και σύσσωμοι οι άνδρες της Θηροφυλακής ΠΕ Ροδόπης (Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης και ΚΣΚ). Επίσης, συνέδραμαν οι Διευθύνσεις Αναδασώσεων ΑΜΘ και Δασών Ροδόπης.

Στόχοι της δεντροφύτευσης αποτελούν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η αισθητική αναβάθμιση του τοπίου, η βελτίωση βιότοπου άγριας πανίδας και η προστασία του εδάφους από τη διάβρωση.

 ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: