Ηλεία: Κυκλώματα λαθροϋλοτόμων καταστρέφουν το δρυοδάσος της Φολόης

Μήνυμα ότι «οι κουμανταδόροι» στο δρυοδάσος της Φολόης Ηλείας είναι αυτοί… έστειλαν  προς το Δασαρχείο του Πύργου,  τα σκοτεινά κυκλώματα των λαθρουλοτόμων που καταστρέφουν τα τελευταία χρόνια οργανωμένα, το μοναδικό ανέπαφο δάσος από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007,  με σκοπό το κέρδος.

Όπως έγινε γνωστό από τις δασικές Αρχές, στην περιοχή της κοινότητας Κούμανι «οι γνωστοί – άγνωστοι» έκοψαν τη Πέμπτη και τη Παρασκευή (12-13/12) με αλυσοπρίονα συνολικά τέσσερα μεγάλα δένδρα τα οποία και άφησαν στην άκρη του δρόμου ως μήνυμα εκδίκησης!!! στο Δασαρχείο που προστατεύει την περιοχή.

Όπως κατήγγειλε στο www.apokalypseis.com ο δασάρχης του Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, η κοπή των δένδρων πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικές Αρχές κάλεσαν για κατάθεση και εξηγήσεις, άτομα της περιοχής σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί πριν από δύο περίπου μήνες δικογραφία για την εμπλοκή του σε υπόθεση λαθρουλοτομίας.

«Πρόκειται για πράξη εκδίκησης απέναντι στο δασαρχείο μας από ανεγκέφαλους της περιοχής οι οποίοι αδιαφορούν για το περιβάλλον  και αντιλαμβάνονται ότι το δρυοδάσος της Φολόης είναι τσιφλίκι τους.  Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Επίσης θα αφήσουμε στο σημείο τα κομμένα δέντρα για να τα βλέπει ο κόσμος που επισκέπτεται το δάσος. Εχουμε να κάνουμε με οργανωμένα κυκλώματα που μπροστά στο οικονομικό όφελος δεν διστάζουν να κάνουν τα πάντα. Καλούμε την τοπική κοινωνία η οποία τους γνωρίζει σίγουρα , να τους απομονώσει και να τους αποτρέψει σε μελλοντικές παρόμοιες πράξεις» – ανέφερε ο κ. Λάττας.

Όπως αποκάλυψε ο δασάρχης του Πύργου,  τα κυκλώματα των λαθρουλοτόμων που δρουν στην περιοχή μεταφέρουν τα τελευταία χρόνια ξυλεία προς Τρίπολη και Πάτρα ενώ οι ντόπιοι συνεργάτες τους φτάνουν σε σημεία να νεκρώνουν τα υγιή δένδρα τοποθετώντας  συρματόσχοινα στον κορμό με σκοπό να τα εμφανίσουν μετά ως «άρρωστα» για να τα κόψουν και τα πωλήσουν.

Κείμενο και φωτογραφίες: https://apokalypseis.com/ΚατηγορίεςΥλοτομίες

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Ειναι πολλοι που κόβουν μεχρι ελιές και κανουν εμπόριο σκεψου τωρα πως υπολογίζουν τα δένδρα του δάσους !
    Κρίμα που το δασαρχείο δεν τους παει ολους αυτους στα δικαστηρια . Δεν εχει τα μεσα; Δεν εχει προσωπικό ; Κρίμα που μενουν ανενόχλητοι ολοι αυτοι οι κλ………ες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: