ΟΙΚΙΠΑ: Η εγκληματική λαθροθηρία στη Στροφυλιά πρέπει να παταχθεί!

Ανακοίνωση της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.) για το πρόσφατο περιστατικό λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Στροφυλιάς Κοτυχίου.

Η εγκληματική λαθροθηρία στη Στροφυλιά πρέπει να παταχθεί!

Η κλιμάκωση του θράσους των λαθροθηρών στο Εθνικό Πάρκο Στροφυλιάς Κοτυχίου, που έφτασαν στο σημείο να πυροβολήσουν παραπάνω από μια φορά και από απόσταση 20 μέτρων, στις 27 Δεκεμβρίου, στη Λίμνη του Πρόκοπου, προς την κατεύθυνση μέλους της ΟΙΚΙΠΑ που βρισκόταν εκεί, δεν είναι απλώς καμπανάκι, είναι καμπάνα. Είναι θετικό ότι ο ύποπτος για την εγκληματική αυτή ενέργεια έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα, και η καταδίκη των πράξεων αυτή πρέπει να είναι καθολική.

Η εξέλιξη αυτή, που δείχνει εμμέσως ότι δεν είναι απλά ένα “παράνομο χόμπυ” η λαθροθηρία στις υγροτοπικές προστατευόμενες περιοχές αλλά πιθανόν να διακυβεύονται παράνομα εισοδήματα που προκύπτουν απ’ αυτήν, επιβάλλει ανάλογη κλιμάκωση της αντιμετώπισής τους από τη συνδυασμένη δράση των αρμόδιων αρχών επιβολής της νομιμότητας.

Η απόπειρα των λαθροθηρών να μας εκφοβίσουν φυσικά θα πέσει στο κενό.

Επαναλαμβάνουμε όμως για πολλοστή φορά: η λαθροθηρία στα εθνικά πάρκα και ιδίως στις υγροτοπικές περιοχές οφείλει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ως οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα, οι υπηρεσίες δίωξης να αποκτήσουν άμεσα επαρκή εξοπλισμό σε πλωτά μέσα, οι περιπολίες να πολλαπλασιαστούν.

Η άγρια ζωή στα Εθνικά Πάρκα είναι εθνικός πλούτος. Δεν μπορεί να αφήνεται έρμαιο στα χέρια εγκληματιών.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: