Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς: Πυροβολισμοί και δολοφονική επίθεση λαθροθήρα με τζετ σκι κατά οικολόγων 

Σκηνές Φάρ Ουέστ με λαθροθήρες να πυροβολούν επισκέπτες και μέλη οικολογικών οργανώσεων εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα (26/12) εντός του προστατευόμενου Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου – Στροφυλιάς, μοναδικό οικοσύστημα στα όρια Ηλείας και Αχαίας που προστατεύεται και από την διεθνή σύμβαση Ramsar.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου στο apokalypseis.com, λαθροθήρες με μονόξυλα και τελευταία ακόμη και με τζετ σκι έχουν μετατρέψει σε τσιφλίκι τους ολόκληρη την περιοχή και σκοτώνουν αδιακρίτως τα μεταναστευτικά και υδρόβια πουλιά πολλά από τα οποία προωθούν στην συνέχεια σε ταβέρνες της Πάτρας ως εκλεκτούς κυνηγετικούς μεζέδες!

Όπως καταγγέλλει στο www.apokalypseis.com ο Κ.Γ.,  ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ), χθες στις 4 το απόγευμα ευρισκόμενος στην λιμνοθάλασσα του Πρόκοπου μαζί με φίλους του και προσπαθώντας να καταγράψουν μια ακόμη παράνομη επιδρομή λαθροθήρων, προσέγγισε το σημείο όπου βρίσκονταν  ένας λαθροθήρας με  τζετ σκι ο οποίος πυροβόλησε εναντίον τους δίχως ευτυχώς να τους τραυματίσει.  Η ασυδοσία του λαθροθήρα μάλιστα συνεχίστηκε και την ώρα που μετά από την σχετική καταγγελία,  βρέθηκαν στο σημείο του περιστατικού δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Το μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας που δέχθηκε την επίθεση και οι συνοδοί του κλήθηκαν κι έδωσαν  τετράωρη κατάθεση σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαίας εντός του Λιμεναρχείου Πάτρας καθώς υπήρξε διαφωνία για το ποια υπηρεσία έπρεπε να επιληφθεί του συμβάντος !

Όπως έγινε γνωστό σε βάρος του λαθροθήρα με το τζετ σκι, σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί θήρας καθώς στην εν λόγω προστατευόμενη περιοχή απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι.

Μέλη της ΟΙΚΙΠΑ μιλώντας στο www.apokalypseis.com κατήγγειλαν ότι σε ολόκληρο το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς κάθε χειμώνα λαθροθήρες σκορπούν αδιακρίτως τον θάνατο στα υδρόβια και μεταναστευτικά πουλιά με την Πολιτεία να παραμένει επί σειρά ετών απλός παρατηρητής στην τεράστια οικολογική καταστροφή.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

2 replies

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: