Ο μοναχικός λύκος του Βελγίου ίσως βρήκε ταίρι

Ένας μοναχικός λύκος στο Βέλγιο ίσως τελικά αποκτήσει ταίρι, καθώς ένα θηλυκό εντοπίστηκε στο βιότοπό του, στα ανατολικά της χώρας, ανέφεραν οι αρχές

Η φλαμανδική υπηρεσία για τη φύση και τα δάση (ANB) αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα τις πρώτες εικόνες ενός λύκου, τον οποίο βάφτισε Noëlla και εντοπίστηκε στη βορειοανατολική επαρχία Limbourg, που συνορεύει με τις Κάτω Χώρες.

Οι αρχές είπαν ότι η Noëlla βρισκόταν στον ίδιο βιότοπο με τον Αugust, τον αρσενικό που έγινε μοναχικός λύκος μετά τον θάνατο της Naya, ενός θηλυκού λύκου που είχε γεννήσει μικρά και λάμβανε φαγητό από αυτόν. Καταγράφοντας τις νυχτερινές εικόνες της Noëlla στη σελίδα του στο Facebook, η ANB δήλωσε ότι η άφιξή της στο βιότοπο του μοναχικού λύκου ήταν σπουδαία είδηση, προσθέτοντας ότι η εποχή ζευγαρώματος λύκων είναι το Φεβρουάριο κάτι που είναι ελπιδοφόρο για το 2020.

Οι δασοφύλακες είχαν εντοπίσει τα νέα αποτυπώματα πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά οι ειδικοί ανακοίνωσαν ότι ο νέος λύκος στην περιοχή ήταν θηλυκός, όταν δημοσίευσαν φωτογραφίες αυτήν την εβδομάδα.

 

Αφού σχεδόν αφανίστηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι λύκοι επιστρέφουν σιγά-σιγά. Οι λύκοι επέστρεψαν στη γαλλόφωνη περιοχή του Βελγίου Βαλλονία το 2011 και στη Φλάνδρα το 2018.

Ο πρώτος λύκος που εντοπίστηκε στη Φλάνδρα ήταν η Naya, η οποία έφερε αναμεταδότη για να παρακολουθούνται οι κινήσεις της. Το καλοκαίρι του 2018 φαίνεται πως έγινε ταίρι του August, αλλά το περασμένο Οκτώβριο καθώς χάθηκαν τα ίχνη της, αλλά και των μικρών της και ο πομπός της βρέθηκε χωρίς ίχνη του ζώου τριγύρω, θεωρήθηκε ότι είχε σκοτωθεί από κυνηγούς.

Οι λύκοι, οι οποίοι προστατεύονται από τη νομοθεσία της ΕΕ για τη φύση, δεν είναι ζώα που γίνονται εύκολα αποδεκτά στις επαρχίες και τις δασικές περιοχές, καθώς θανατώνουν κτηνοτροφικά ζώα όπως πρόβατα. Μετά την ανακάλυψη της Noëlla, η ANB ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους να λάβουν προληπτικά μέτρα για την προστασία των ζώων. Οι γεωργοί επιτρέπεται να ανεγείρουν ηλεκτρικούς φράχτες για να κρατήσουν τους λύκους εκτός και μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση αν σκοτωθούν ζώα τους.

Πηγή: www.lifo.grΚατηγορίεςΆγρια ζωή

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: