Απαγόρευση θήρας κατά τη περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Π.Ε. Χανίων

Με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων απαγορεύεται η θήρα κατά τη περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών, στη περιοχή που περικλείεται στα όρια της Π.Ε. Χανίων κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2019-2020.

Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται ότι απαγορεύεται η θήρα στην περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δασών Χανίων (στα όρια του Νομού Χανίων) κατά την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2019 – 2020 σε περιπτώσεις εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινόμενων, που έχουν κύριο χαρακτηριστικό την χιονόπτωση μεγάλης διάρκειας και έντασης, τον παγετό, τους δυνατούς ανέμους κ.α. και καθιστούν τα είδη της άγριας πανίδας ευάλωτα και ανήμπορα να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και διαφυγής, ως δικαίωμα αρχής στα πλαίσια άσκησης της θήρας.

Στην περίπτωση ύπαρξης χιονοσκεπών εκτάσεων απαγορεύεται η άσκηση θήρας σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων από τις εκτάσεις αυτές.

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης δασικής νομοθεσίας.

Η απόφαση ισχύει από την δημοσίευση της στο Φύλλο Εφημερίδα της Κυβέρνησης μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2019-2020. Η εφαρμογή και τήρησης της απόφασης, ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ομοσπονδιακών Φυλάκων θήρας, των Κυνηγετικών Συλλόγων, Μελών Κυνηγετικών Οργανώσεων και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη.


Για αποφάσεις άλλων περιοχών: Απαγορεύσεις θήρας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 05.01.2020


follow_fb.gif

 



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading