Τον Μάρτιο η δίκη για τη «σφαγή» έξι αγριόγιδων λόγω… DNA

Για τις 16 Μαρτίου διακόπηκε η δίκη για την μαζική «σφαγή» των έξι αγριόγιδων, που έλαβε χώρα σε ορεινή περιοχή του Ζαγορίου πριν από τρία ακριβώς χρόνια, με το δικαστήριο να κρίνει ότι θα πρέπει να εξετάσει πρώτα την παράμετρο του DNA.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο typos-i.gr, ένα από τα δυνατά «χαρτιά» της Πολιτικής Αγωγής είναι το αποτέλεσμα του DNA του υλικού των ζώων που βρέθηκε στο αυτοκίνητο των τριών που κατηγορούνται για παράνομη θήρα. Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορούμενων αμφισβητούν τόσο τη συγκεκριμένη διαδικασία λήψης δείγματος DNA και αίματος όσο και τον φορέα διεξαγωγής της όλης διαδικασίας, δηλαδή το Εργαστήριο Μοριακής Οικολογίας και Γενετικής της Διατήρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το επιχείρημα των συνηγόρων υπεράσπισης είναι ότι το Εργαστήριο αυτό δεν είναι πιστοποιημένο.

Για τη συνέχιση της υπόθεσης, το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει για κατάθεση τον καθηγητή Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο, διευθυντή του Εργαστηρίου.

Τη σημασία του έχει βέβαια το γεγονός ότι με την έναρξη της δίκης, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ο φάκελος της δικογραφίας να επιστραφεί στον εισαγγελέα που είχε την υπόθεση, για να εξεταστεί η συμπλήρωσή του με την κατηγορία της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, πέραν αυτήν της παράνομης θήρας.

Το αίτημα περί διεύρυνσης του κατηγορητηρίου το είχε καταθέσει η Πολιτική Αγωγή, η οποία εκπροσωπεί την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου. Θηροφύλακες της κυνηγετικής ομοσπονδίας ήταν αυτοί που είχαν συλλάβει τους τρεις κατηγορούμενους στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου.

Πληροφορίες: https://typos-i.gr/ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Θήρα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: