Δασικοί Συνεταιρισμοί: Έγκριση καταστατικών και εγγραφή στα οικεία Μητρώα


Ρυθμίσεις για την έγκριση των καταστατικών και την εγγραφή δασικών συνεταιρισμών στα οικεία Μητρώα (Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Δασεργατών) περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20.03.2020 (ΦΕΚ Α’ 68/20.03.2020) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Ειδικότερα, το άρθρο εξηκοστό έκτο (ΜΕΡΟΣ Η: ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ),  αναφέρει ότι:

Δικαίωμα υποβολής αίτησης, έως τις 10 Απριλίου 2020, κατά τις διατάξεις του άρθρου 13 του π.δ. 126/1986 (Α ́ 44), όπως ισχύει, έχουν και δασικοί συνεταιρισμοί που:

 1. είτε εγκρίθηκε το καταστατικό τους από το αρμόδιο δικαστήριο σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 47 του ν. 4423/2016 (Α ́ 182), όπως ισχύει, αλλά δεν εγγράφησαν έως τις 31 Μαρτίου 2020 στα Μητρώα που προβλέπονται στην ίδια διάταξη,
 2. είτε υπέβαλαν αίτηση έγκρισης καταστατικού στο αρμόδιο δικαστήριο, γεγονός που αποδεικνύεται με την επίδειξη της αίτησης αυτής, αλλά δεν εκδόθηκε η σχετική απόφαση ως την έναρξη ισχύος της παρούσας ρύθμισης,
 3. είτε δεν υπέβαλαν αίτηση έγκρισης καταστατικού στο αρμόδιο δικαστήριο έως την έναρξη ισχύος της παρούσας, αλλά υπέβαλαν το προσαρμοσμένο στις διατάξεις του ν. 4423/2016 καταστατικό, ως τις 31 Μαρτίου 2020, στην οικεία δασική υπηρεσία, η οποία χορήγησε βεβαίωση περί της προσαρμογής του στις προϋποθέσεις του ν. 4423/2016, υπό την αίρεση της έγκρισής του από το αρμόδιο δικαστήριο.

Στις παραπάνω περιπτώσεις, η απόφαση παραχώρησης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκδίδεται μέχρι να πληρωθούν οι προϋποθέσεις του άρθρου 47 παρ. 1 του ν. 4423/2016.

Σχετικό ΦΕΚ:
Π.Ν.Π. της 20.03.2020 (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης» (άρθρο εξηκοστό έκτο: Έγκριση καταστατικών και εγγραφή δασικών συνεταιρισμών στα οικεία Μητρώα).

[su_button url=”https://dasarxeio.com/dasergates_dase/” target=”blank” style=”3d” background=”#e9eef4″ color=”#3572b3″ size=”6″ icon=”icon: external-link” icon_color=”#3572b3″ text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]Νόμοι – Υπουργικές Αποφάσεις – Εγκύκλιοι για τους
δασεργάτες και τους δασικούς συνεταιρισμούς εργασίας (ΔΑ.Σ.Ε.)[/su_button]


Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [266.17 KB]

 

 

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

1 reply

 1. “Πολυ-χρονίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν”.
  Επιτέλους μόνο ένα μέτρο χρειάζεται…
  Αληθινές-ανοικτές-ηλεκτρονικές δημοπρασίες (όχι μαιμού) όλων των προιόντων του 126/86 για να αντιμετωπιστεί η ουσία του προβλήματος. Το μαύρο χρήμα. Να σταματήσει αυτή η ιστορία με τους δήθεν δασεργάτες των πενήντα ενσήμων, και να μπορέσουν να δουλέψουν επιτέλους και να πάρουν τα ένσημα τους οι πραγματικοί δασεργάτες.
  Οι δήθεν δασεργάτες – συναιτερισμοί θα εξαφανιστουν όσο γρήγορα εμφανίσθηκαν.
  Πρός το παρόν τα δασεργατικά επιδόματα, και το ταμείο ανεργίας εν συνεχεία, αποτελούν ισχυρό κίνητρο για μιά ολόκληρη ας την πούμε….δευτερογενή αγορά 50+ ενσήμων…. Το καθεστώς ιδιωτικοποίησης,,,ας το πούμε..που ισχύει είναι ισχυρο κίνητρο για τους εμπόρους. Εσείς αν αγοράζατε έναντι (εικονικών) 5-10€/χκμ προιόντα που θα μεταπωλούσατε 50 δεν θα φτιάχνατε “συναιτερισμό”?
  (Και δεν συνυπολογίζουμε τα προιόντα που δεν προσημαίνονται και δεν παραλαμβάνονται ποτέ λόγω της διάλυσης της Υπηρεσίας….)

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: