Ανοιξιάτικη λαθροθηρία: Η «παράδοση» καλά κρατεί…

Για περιστατικά ανοιξιάτικης λαθροθηρίας στη Ζάκυνθο, κάνει λόγο η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σε ανάρτησή της στο Facebook και καλεί τους κατοίκους να τα καταγγείλουν με κάθε αποδεικτικό στοιχείο που μπορούν να διαθέσουν.

Αναλυτικά, η Ορνιθολογική αναφέρει τα εξής:

«Την ανοιξιάτικη λαθροθηρία δεν την πτοεί ούτε ο κορωνοϊός:
Εν μέσω καραντίνας, κάποιοι αποφάσισαν να βγουν στη Ζάκυνθο για “σωματική άσκηση” και να “καλωσορίσουν” τα κατάκοπα Τρυγόνια που μόλις έχουν φτάσει από την Αφρική, εξορμώντας για ανοιξιάτικο παράνομο κυνήγι.

Η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ έχει γίνει ήδη αποδέκτης πολλών παραπόνων και αναφορών για λίγα μεν Τρυγόνια φέτος αλλά αρκετούς -αμετανόητους- λαθροθήρες. 

Κατόπιν σχετικών συναντήσεων με τις τοπικές αρχές τον περασμένο Ιανουάριο, η Δ/νση Δασών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προέβη σε κατάλληλες συντονιστικές ενέργειες με στόχο να βοηθήσει τις τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες να δράσουν καταλλήλως και εγκαίρως για την αποτροπή αυτού του αναχρονιστικού και ντροπιαστικού για το νησί και τη χώρα φαινομένου. 

Παρόλα αυτά η «παράδοση» καλά κρατεί…

Καλούμε τους κατοίκους της Ζακύνθου να καταγγείλουν περιστατικά ανοιξιάτικης λαθροθηρίας στις αρμόδιες αρχές και στην ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ (με μήνυμα εδώ ή με mail στο info@ornithologiki.gr) με κάθε αποδεικτικό στοιχείο που μπορούν να διαθέσουν.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: