Κ. Χατζηδάκης: «Αισθάνθηκα αδικημένος από την κριτική που ασκήθηκε για τον περιβαλλοντικό νόμο»

Μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση με την ΟΝΝΕΔ (ONNEDtalks), με θέμα «Η πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης», ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι αισθάνθηκε αδικημένος από την κριτική που ασκήθηκε από ορισμένες πλευρές για τον περιβαλλοντικό νόμο για δυο λόγους:

«Πρώτον, επειδή είναι ένας ευρωπαϊκός νόμος, αντίστοιχος με αυτούς που ισχύουν σε προηγμένες περιβαλλοντικές χώρες. Προκάλεσα να μου πουν πού αυτά που φέρνουμε είναι διαφορετικά από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Απάντηση δεν πήρα. Πήρα μόνο συνθήματα και χολερική, φανατική κριτική χωρίς κανένα έρεισμα.

»Ο δεύτερος λόγος που αισθάνθηκα αδικημένος είναι γιατί την ίδια στιγμή η δική μας κυβέρνηση είναι κυβέρνηση πολλών σημαντικών περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, που αναπτύσσονται για πρώτη φορά και τις οποίες έχουμε παρουσιάσει κατ’ επανάληψη. Δεν είναι θεωρίες, είναι πολιτική που έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Θεωρώ λοιπόν ότι στο τέλος της ημέρας η όποια άδικη κριτική θα ξεχαστεί και αυτό που θα μείνει είναι το συγκεκριμένο, απτό και μετρήσιμο περιβαλλοντικό έργο της ΝΔ».

Για τον περιβαλλοντικό νόμο, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε τα εξής:

«Όταν ξεζουμίζειςτις αντιρρήσεις αυτών που διαμαρτύρονται για τον περιβαλλοντικό νόμο στο τέλος καταλαβαίνεις ότι είναι πιο πολύ για την δυνατότητα, υπό προϋποθέσεις, να γίνουν εξορύξεις στις περιοχές Natura, όταν εξορύξεις σε προστατευόμενες περιοχές γίνονται σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

»Πραγματικά με εξοργίζει η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με εκπλήσσει και η στάση ορισμένων περιβαλλοντικών οργανώσεων σε σχέση με το νόμο. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει ότι οι εξορύξεις είναι κάτι καινούργιο, το οποίο δεν υπήρχε παλαιότερα, ενώ ο ίδιος ο κ. Φάμελλος έδινε κατ’ επανάληψη εγκρίσεις για εξορύξεις σε προστατευόμενες περιοχές Natura -για μάρμαρο, για λιγνίτη και για άλλες δραστηριότητες. Κατέθεσα τα χαρτιά στη Βουλή, δεν μπορούν να διαψευστούν.

»Επίσης με εκπλήσσουν κάποιες περιβαλλοντικές οργανώσεις, διότι δεν μπορεί να μην γνωρίζουν, ότι υπό προϋποθέσεις και με την λεγόμενη δέουσα εκτίμηση εξορύξεις σε προστατευόμενες περιοχές γίνονται σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή αν εγώ είμαι «περιβαλλοντοκτόνος», είναι «περιβαλλοντοκτόνος» και ο υπουργός της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, όλων των 27 χωρών της ΕΕ; Δεν είναι δυνατόν ο υπουργός, ο οποίος προχωρεί την απολιγνιτοποίηση, ενισχύει τις πολιτικές ενεργειακής εξοικονόμησης, την ηλεκτροκίνηση, έχει στα σκαριά το εθνικό σχέδιο αναδασώσεων, προχωρεί την ανακύκλωση, να θεωρείται ότι είναι αυτός που «κατέστρεψε» το περιβάλλον! Επειδή εφαρμόζει λέξη προς λέξη την πολιτική που ισχύει σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πότε θα μάθουμε να συζητάμε σοβαρά σε αυτό τον τόπο;».ΚατηγορίεςΝομοθεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: