Συνελήφθη 47χρονος για βίντεο με βασανισμό αλεπούς

Με τροποποίηση της Νομοθεσίας θα ποινικοποιείται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο που παρουσιάζουν βασανισμό ζώων ή προσβάλλουν το άθλημα του κυνηγίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας.

ΚΥΠΡΟΣ: Στη σύλληψη ενός προσώπου, ηλικίας 47 χρόνων, προχώρησε χθες η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και η Αστυνομία της Κύπρου σχετικά με βίντεο που κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταγγέλθηκε ότι παρουσίαζε βασανισμό αλεπούς. Τα υπό διερεύνηση αδικήματα αφορούν στον Νόμο για την προστασία και ευημερία των ζώων.

Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

[su_note note_color=”#F6F6F4″]Σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Υπηρεσία μας ενημερώνει τα εξής:

Χθες γύρω στις 08:30 ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας μας και τον ενημέρωσε ότι, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υπήρχε ανάρτηση συγκεκριμένου προσώπου, με βίντεο στο οποίο παρουσιαζόταν μία μικρή αλεπού να κατακρατείται παράνομα και να βασανίζεται από άγνωστο πρόσωπο. Στην ίδια ανάρτηση αναγραφόταν η λέξη «Πωλείται».

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ζήτησε όπως γίνουν όλα τα απαραίτητα που προβλέπει η Νομοθεσία έτσι ώστε να παραληφθεί η αλεπού και παράλληλα ζήτησε όπως ετοιμαστεί χώρος, στο Κέντρο Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας της Υπηρεσίας μας, που θα φιλοξενήσει την μικρή αλεπού. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας μας ζήτησε από τον Υπουργό όπως μη προβεί σε άλλες ενέργειες έτσι ώστε η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με την Αστυνομία να εκτελέσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με μυστικότητα.

Μετά από αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων και τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες εκδόθηκαν ένταλμα σύλληψης και έρευνας της οικίας και των υποστατικών του προσώπου που προέβηκε στη σχετική ανάρτηση. Η έρευνα εκτελέστηκε από μέλη της Υπηρεσίας μας και της Αστυνομίας και το πρόσωπο που έκανε την ανάρτηση συνελήφθει, παρέμεινε υπό κράτηση χθες και σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης. Παράλληλα θα εξεταστούν όλα τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα ενώ μέσω διαδικτυακών εξετάσεων θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστεί και το πρόσωπο που φαίνεται στο βίντεο να κατέχει και να βασανίζει την αλεπού.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει απασχολήσει την Υπηρεσία μας αρκετές φορές στο παρελθόν και έχει καταγγελθεί τόσο για υποθέσεις λαθροθηρίας όσο και για αναρτήσεις του στις οποίες παρουσιάζονταν βασανισμοί ζώων. Σημειώνεται ότι μετά από όλες τις παλαιότερες αναρτήσεις του πιο πάνω προσώπου με παρόμοιο περιεχόμενο διεξαγόταν έρευνα στην οικία και τα υποστατικά του. Με αφορμή αυτές τις αναρτήσεις η Υπηρεσία έχει ήδη προωθήσει τροποποίηση της Νομοθεσίας βάσει της οποίας θα ποινικοποιείται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο που παρουσιάζουν βασανισμό ζώων ή προσβάλλουν το άθλημα του κυνηγίου. Η εν λόγω νομοθεσία βρίσκεται υπό συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος και αν δεν προέκυπτε η διακοπή εργασιών της Βουλής λόγω της πανδημίας, θα είχε ψηφιστεί και σήμερα θα εφαρμοζόταν.

Τέλος σημειώνεται ότι η Υπηρεσία μας κατά τη χθεσινή μέρα, πέραν της εμπλοκής της στην πιο πάνω υπόθεσης, της συμμετοχής της στην κατάσβεση πυρκαγιών που προέκυψαν χθες και τη συμβολή της στους ελέγχους για εφαρμογή των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, ανταποκρίθηκε και σε δεκάδες κλήσεις παραλαβής νεαρών πτηνών που έπεσαν από τις φωλιές τους λόγω των ανέμων και των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, τα οποία παραλήφθηκαν και σήμερα φιλοξενούνται Κέντρο Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας της Υπηρεσίας μας.

Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας[/su_note]

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: