Δασολόγοι στο επόμενο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα

Τον δεκαπλασιασμό του αριθμού των Δασολόγων που θα προσληφθούν νέο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους και άλλες υπηρεσίες, ζητά από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, η Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων (ΠΚΔ). 

Στη σχετική επιστολή που έστειλε η ΠΚΔ, τονίζει ότι οι δασολόγοι, εκτός από την διαχείριση των αστικών χώρων πρασίνου (πάρκα. άλση κλπ), έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τον σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας (κατάρτιση Σχεδίων Αντιπυρικής Προστασίας), καθώς και για την διαχείριση όλων περιαστικών δημοτικών δασικών εκτάσεων.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

[su_note note_color=”#F6F6F4″]Κύριε Διοικητά,

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εγκριθεί νέο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους και άλλες υπηρεσίες, το οποίο θα αφορά σε 36.500 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Από το σύνολο αυτών των εργαζομένων, μόνο 40 προβλέπεται να είναι Δασολόγοι, οι οποίοι μάλιστα είναι και δυσανάλογα κατανεμημένοι (π.χ. σε ολόκληρη την Πελοπόννησο θα υπάρχουν μόνο 3 θέσεις).

Με την επιστολή μας αυτή και σε συνδυασμό με την αντιπυρική περίοδο που έχουμε ήδη μπει, σας ζητάμε να δεκαπλασιάσετε τον αριθμό των Δασολόγων που θα προσληφθούν, δεδομένου ότι, εκτός από την διαχείριση των αστικών χώρων πρασίνου (πάρκα. άλση κλπ), οι Δασολόγοι έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τον σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας (κατάρτιση Σχεδίων Αντιπυρικής Προστασίας), καθώς και για την διαχείριση όλων περιαστικών δημοτικών δασικών εκτάσεων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο[/su_note]
ΚατηγορίεςΑπασχόληση

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: