Ποια ημερομηνία προτείνεται για να ανοίξει το φαράγγι της Σαμαριάς

Σύμφωνα με τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ως «εφικτή» ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του φαραγγιού της Σαμαριάς, είναι η Παρασκευή 26 Ιουνίου

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, με κατ’ επείγον έγγραφό της προς τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ενημερώνει για την έγκριση του πρωτοκόλλου που είναι αναγκαίο για τη λειτουργία του φαραγγιού της Σαμαριάς. Σύμφωνα με το flashnews.gr, επισημαίνει ορισμένα από τα στοιχεία που θα περιέχονται σε αυτό, όπως:

  • Ενημέρωση των επισκεπτών με πληροφοριακές πινακίδες στις εισόδους (Ξυλόσκαλα και Αγία Ρουμέλη) και στους χώρους στάσης και ανάπαυσης εντός του φαραγγιοόυ, για την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων και των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών. Συστήνεται η τήρηση των αποστάσεων σε όλο το μήκος του μονοπατιού.
  • Αποφυγή συνωστισμού στις εισόδους και στα εκδοτήρια εισιτηρίων
  • Υποχρεωτική η μάσκα από το προσωπικό στους χώρους συγκέντρωσης επισκεπτών ενώ στήνεται σε όλους τους χώρους η χρήση προσταστευτικής μάσκας από το προσωπικό.
  • Τοποθέτηση αντισηπτικών σκευασμάτων στα εκδοτήρια εισιτηρίων και τοποθέτηση προστατευτικού διαχωριστικού στα ταμεία των εκδοτηρίων
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους οδηγούς των ημιόνων σε κάθε περίπτωση μεταφοράς επισκεπτών
  • Χρήση από τους επισκέπτες ατομικών συσκευασιών αντισηπτικών διαλυμάτων και ασφαλής χρήση αυτών για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς.
  • Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση γαντιών από το προσωπικό

Επίσης με το ίδιο έγγραφο η κυρία Κοζυράκη προτείνει ως «εφικτή» ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του φαραγγιού της Σαμαριάς, την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Βέβαια η οριστική απόφαση για την ημερομηνία, θα ληφθεί μετά τη δημοσίευση της πλήρους Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να καθορίζονται οι συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για να μπορεί να δεχθεί το φαράγγι της Σαμαριάς, τους επισκέπτες με την απαιτούμενη υγειονομική ασφάλεια.

https://www.ethnos.grΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Προστατευόμενες περιοχές

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: