Νομιμοποίηση του Ορειβατικού Καταφυγίου στο Παγγαίο όρος

Στην νομιμοποίηση του υφιστάμενου ορειβατικού καταφυγίου στη θέση Γούρνες του Παγγαίου όρους, του Δήμου Πρώτης Σερρών, με σκοπό να εξυπηρετεί την πεζοπορία, την ορειβασία, την αναρρίχηση και γενικά τις δραστηριότητες ορεινού τουρισμού, προχώρησαν τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειες – Τουρισμού.

Το ορειβατικό καταφύγιο καλύπτει έκταση εμβαδού 4.500τ.μ., βρίσκεται εντός της προστατευόμενης ζώνης NATURA με κωδικό GR 1150005, σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αναρτημένου δασικού χάρτη το βόρειο τμήμα της έκτασης φέρει τους χαρακτήρες ΔΑ, ενώ το νότιο τους χαρακτήρες ΔΔ.

Η ανωτέρω έκταση αποτελεί παραχώρηση του Υπουργείου Γεωργίας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού (Γενική γραμματεία Αθλητισμού) έγινε εγκατάσταση για 20 χρόνια του Ορειβατικού Συλλόγου των εν Θεσσαλονίκη Πρωταίων, “Η Πρώτη”, στην ανωτέρω έκταση.

Το ορειβατικό καταφύγιο είναι δυναμικότητας 50 κλινών. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις αυτού συνιστούν τριώροφο κεραμοσκεπές κτίσμα, με συνολική δομημένη επιφάνεια 698,58τ.μ., εκ των οποίων 545,94τ.μ. καταλαμβάνουν οι χώροι κύριας χρήσης του καταφυγίου

Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται αρχικά από ασφαλτοστρωμένο δρόμο και στη συνέχεια από δασικό δρόμο μήκους 5 χλμ.

Η νομιμοποίηση του εν λόγω ορειβατικού καταφυγίου δίνεται με όρους και προϋποθέσεις που περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική απόφαση. Η παρακολούθηση και εφαρμογή των όρων και των προϋποθέσεων νομιμοποίησής του ανατίθεται στο Δασαρχείο Σερρών.

Σχετική απόφαση:
ΚΥΑ 8719/11.06.2020 (Β’ 2427) Νομιμοποίηση Ορειβατικού Καταφυγίου, στη θέση «Γούρνες» του Παγγαίου όρους του Δήμου Πρώτης Σερρών.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [4.02 MB]ΚατηγορίεςΝομοθεσία

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: