Δύο συλλήψεις για παράνομη θήρα ζαρκαδιού

Δύο λαθροθήρες που είχαν θηρεύσει ένα ζαρκάδι, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω οι θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, το περασμένο Σάββατο.

Κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, βραδινές ώρες, εντόπισε σε αγροτική περιοχή στη θέση «Δίπλα» της κοινότητας Μεγάρχης του δήμου Νικολάου Σκουφά τον οδηγό ενός αγροτικού Ι.Χ, να φτάνει σε μία αποθήκη και να μεταφέρει ένα θηρευμένο ζαρκάδι.

Λίγη ώρα αργότερα, στο ίδιο σημείο εμφανίστηκε ένα δεύτερο άτομο, που ομολόγησε ότι ήταν αυτός που είχε θηρεύσει το ζαρκάδι, λίγη ώρα νωρίτερα στη θέση «Καρατζά» της κοινότητας Μεγάρχης, χρησιμοποιώντας το κυνηγετικό όπλο του πρώτου ατόμου. Και οι δύο συνελήφθησαν και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Με εντολή των Εισαγγελικών αρχών Άρτας ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι την επόμενη ημέρα, ενώ κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την άσκηση της παράνομης θήρας.

http://www.agon.gr

Διαβάστε επίσης:
Οι ξεφτίλες με τους προβολείς εξόντωσαν 8 λαγούς – Συνελήφθησαν 2 άτομα με περιπετειώδη τρόπο


Καθημερινή ενημέρωση για όλες τις αποφάσεις (υπουργικές, δασικών υπηρεσιών, κ.λπ.) που αφορούν τη νέα κυνηγετική περιόδο 2020-2021.


 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: