Οι ξεφτίλες με τους προβολείς εξόντωσαν 8 λαγούς – Συνελήφθησαν 2 άτομα με περιπετειώδη τρόπο

Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, έτσι και φέτος δεν λείπουν τα περιστατικά σύλληψης αλητήριων τύπων που θέλοντας να επιδείξουν το ήθος και την λεβεντιά τους, εφορμούν νυχτιάτικα στην ύπαιθρο ζωσμένοι με τουφέκια και ισχυρούς προβολείς για να εξολοθρεύσουν λαγούς και λαγουδάκια.

Ενα τέτοιο περιστατικό σύλληψης λαθροκυνηγών ήρθε στο φως της δημοσιότητας απο την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης – Δωδεκανήσου. Τις πρώτες πρωινές ώρες (γύρω στις 01:30 π.μ.) της Τρίτης 21 Ιουλίου 2020, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Π.Ε. Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό θηροφύλακα του 2ου Κυνηγετικού Συλλόγου Μοιρών, αξιοποιώντας σχετική καταγγελία, κατάφεραν να εντοπίσουν στην ευρύτερη περιοχή του Σκούρβουλα, Δήμου Φαιστού, ένα μηχανοκίνητο μέσο να κινείται και με χρήση προβολέα να σαρώνεται η γύρω περιοχή.

Κατάφεραν, με περιπετειώδη τρόπο να ακινητοποιήσουν το όχημα, ένα αγροτικό pickup, στο οποίο επέβαιναν 3 άτομα. Το ένα από τα δύο άτομα που ήταν στην καρότσα κατάφερε να διαφύγει. Κατά την έρευνα στο όχημα εντόπισαν ένα κυνηγετικό όπλο, φυσιγγιοθήκη με φυσίγγια, τον προβολέα καθώς και οχτώ (8) σκοτωμένους λαγούς.

Τα 2 άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, όπου κατατέθηκε μήνυση και κρατήθηκαν. Κατασχέθηκαν οι λαγοί και τα μέσα της παράνομης θήρας, μεταξύ των οποίων και το όχημα.

Ενα στοιχείο που εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά δεν αναφέρεται στις ανακοινώσεις σύλληψης «νυχτερινών λαθροκυνηγών» των δασικών υπηρεσιών και των κυνηγετικών οργανώσεων είναι η σχέση των συλληφθέντων με την έκδοση αδειών θήρας. Εαν δηλαδή τα άτομα που συλλαμβάνονται για τέτοιες παραβάσεις ήταν κάτοχοι άδειας θήρας την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο.

Διαβάστε επίσης:
Δύο συλλήψεις για παράνομη θήρα ζαρκαδιού


Καθημερινή ενημέρωση για όλες τις αποφάσεις (υπουργικές, δασικών υπηρεσιών, κ.λπ.) που αφορούν τη νέα κυνηγετική περιόδο 2020-2021.
ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: