Δασαρχείο Τρικάλων: Ολοκλήρωση σημαντικού έργου δασικής οδοποιίας

Το Δασαρχείο Τρικάλων ως φορέας υλοποίησης προέβη την 25η-6-2020 στην οριστική παραλαβή του έργου «Βελτίωση δρόμου Γελαδαριά – Βλάχα περιοχής Δήμου Πύλης Νομού Τρικάλων». 

Αφορά την βελτίωση υπάρχοντος δασικού δρόμου Β΄ κατηγορίας και την μετατροπή του σε δρόμο Α΄ κατηγορίας μήκους 5.727 μέτρων, ορίζοντας σαν αρχή του τη δασική θέση «Γελαδαριά», σημείο συνάντησης με τον δρόμο Στουρναρέϊκων – Νεραϊδοχωρίου και τέρμα του την διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Ελάτης – Περτουλίου, με τον δρόμο που οδηγεί στον οικισμό Βλάχα και στη δασική θέση Γελαδαριά.

Με την βελτίωση του δρόμου θα εξυπηρετηθεί η διαχείριση και η μεταφορά των δασικών προϊόντων από το δάσος προς τα αστικά κέντρα κατανάλωσης. Επίσης θα εξυπηρετηθεί η προστασία του δημοτικού δάσους Ελάτης, του δημοτικού δάσους Βροντερού καθώς και το δημόσιο δάσος Νεραιδοχωρίου από δασικές πυρκαγιές, παράνομες υλοτομίες κ.λ.π.

Παράλληλα το έργο θα εξυπηρετήσει τον οικισμό Βλάχας και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού (ορειβασία, ποδηλασία βουνού, ψάρεμα κ.λ.π.) με όλες τις ευεργετικές επιδράσεις στην τοπική και Εθνική οικονομία.

Χρηματοδότηση: Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2014 και Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας  2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. σε ποσοστό 95% και από Εθνική Δαπάνη 5%.

Προϋπολογισμός: 1.655.358,07€

Επίβλεψη: ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δασολόγος, ΣΑΡΓΙΩΤΟΥ ΦΑΝΗ Δασοπόνος και ΧΑΣΑΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Τεχνικός

Ανάδοχος: Κ/Ξ ΑΦΟΙ ΚΩΤΟΥΛΑ-ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.- ΚΑΤΣΙΑΒΑΣ ΧΡ. & ΣΙΑ Ο.Ε

 ΚατηγορίεςΈργα - Προκηρύξεις, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: