Εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης εισόδου και στάθμευσης μηχανοκίνητων τροχοφόρων εντός του πευκοδάσους του Ε.Π. Σχινιά – Μαραθώνα

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, Υμηττού & Νοτιοανατολικής Αττικής, ενημερώνει ότι, όπως αναφέρεται ρητά στο αρ. 3 παρ. 5, Ζώνη Α3, εδ. 6 του Προεδρικού Διατάγματος περί χαρακτηρισμού χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Σχινιά – Μαραθώνα ως Εθνικού Πάρκου (ΦΕΚ 395/Δ ́/03.07.2000), απαγορεύεται η είσοδος και στάθμευση των μηχανοκίνητων τροχοφόρων εντός του πευκοδάσους του Εθνικού Πάρκου (Ζώνη Α3) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κανονισμός Διοίκησης και Λειτουργίας και το Σχέδιο Διαχείρισης (ΦΕΚ 1830/Β ́/31.12.2001), η πρόσβαση στο πευκοδάσος και στην παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά -Μαραθώνα θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά πεζή μέσω των υπαρχόντων μονοπατιών, που ξεκινούν από τη Λεωφ. Σχινιά και καταλήγουν στην παραλία (κεφ. Είσοδος – κυκλοφορία – στάθμευση παρ.14α).

Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκαν ενημερωτικές πινακίδες και μεταλλικές ανοιγοκλειόμενες μπάρες σε πέντε από τα οκτώ κάθετα μονοπάτια, από την Λεωφ. Σχινιά προς την παραλία, ενώ στα υπόλοιπα τρία μονοπάτια τοποθετήθηκαν άλλου τύπου φραγές εισόδου τροχοφόρων.

Επίσης ενημερωτικές πινακίδες κατεύθυνσης εξόδου των επισκεπτών σε περίπτωση εκτάκτου περιστατικού πυρκαγιάς τοποθετήθηκαν από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνα σε σημεία εντός του πευκοδάσους.

Οι επισκέπτες του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα μπορούν να μεταφέρουν τους συνεπιβάτες τους και να τους αποβιβάζουν σε όποιες από τις 8 εισόδους (μονοπάτια – χωματόδρομους) επιθυμούν και στην συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χώρο στάθμευσης των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, Υμηττού & Νοτιοανατολικής Αττικής εκφράζει ευχαριστίες προς τον Δήμο Μαραθώνα, τόσο για την συμπαράσταση για την εφαρμογή του μέτρου, όσο και για την σημαντική συμβολή του στις δαπάνες και στις εργασίες τοποθέτησης των φραγών εισόδου και των ενημερωτικών πινακίδων.

Με σύνθημά μας «Αγαπώ και σέβομαι το Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα», καλούμε όλους τους επισκέπτες, που είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι, να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια αυτή τόσο για την προστασία και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, όσο και του μοναδικού για την χώρα μας οικοσυστήματος με δάσος κουκουναριάς σε αμμοθίνες, προκειμένου να το απολαμβάνουν στο διηνεκές.ΚατηγορίεςΠροστατευόμενες περιοχές

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: