Πυροβολισμός σε θηροφύλακα: Νέα στοιχεία για το χρονικό του συμβάντος

Σημαντική επεξήγηση: Το σύνολο του κειμένου στο άρθρο αυτό προέρχεται από το σχετικό ρεπορτάζ του fokidanews.gr. Στην αρχικό άρθρο (fokidanews.gr), από τη δημοσίευσή του μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης, 28/7, γινόταν αναφορά σε “δασικό υπάλληλο” ή “υπάλληλο του Δασαρχείου Άμφισσας”. Στη συνέχεια έγινε διόρθωση σε “θηροφύλακα” και “θηροφύλακα της Δ ΚΟΣΕ”. Οι ίδιες διορθώσεις έγιναν και στο παρόν ιστολόγιο όπου αναδημοσιεύεται το ρεπορτάζ του fokidanews.gr. 

Στο σοβαρό περιστατικό που συνέβη το Σάββατο (25/7), σε δασική περιοχή, κοντά στο Δροσοχώρι του Δήμου Δελφών, όπου θηροφύλακας κατήγγειλε ότι γνωστό άτομο πυροβόλησε εναντίον του, ευτυχώς χωρίς να βρει στόχο, επανέρχεται το τοπικό, ενημερωτικό ιστολόγιο, fokidanews.gr.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του fokidanews.gr, «με την παρουσίασή του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας μαζί με το συνήγορό του, την κατάθεση και εν συνεχεία την αποχώρηση του επαγγελματία στην Άμφισσα δείχνει επί του παρόντος να λήγει το επεισόδιο που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου σε δασώδη περιοχή κοντά στην Κολοβάτα (Δροσοχώρι).  

»Το χρονικό των γεγονότων, όπως προκύπτουν από το ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το fokidanews, έχουν ως εξής: Τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από καταγγελία σχετικά με λαθροθηρία στην εν λόγω περιοχή, κοντά στην Αργοστίλια, έσπευσε στο σημείο θηροφύλακας της Δ ΚΟΣΕ, προκειμένου να εξέγξει το πώς ακριβώς είχε η κατάσταση.

»Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προς την Αστυνομία, φτάνοντας στο σημείο, περί τις δύο και μισή τη νύχτα, ήρθε αντιμέτωπος με τρεις άνδρες που προέβαιναν σε διαδικασίες παράνομου κυνηγιού. Ο ένας εκ των τριών επέβαινε σε αγροτικό αυτοκίνητο, ο οποίος ήταν ο εν λόγω επαγγελματίας και ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον υπάλληλο. Ο δεύτερος έριξε το φως του προβολέα που είχαν μαζί τους οι τρείς άνδρες προς τον θηροφύλακα, προκειμένου να του περιορίσει δραστικά τις συνθήκες ορατότητάς του, ενώ ο τρίτος, που κι εκείνος δεν αναγνωρίστηκε, έβαλε με κυνηγετικό όπλο εναντίον του θηροφύλακα. 

»Ακόλουθα πάντα με την εκδοχή του τελευταίου, μία σφαίρα πέρασε πάνω από το κεφάλι του, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει. Εν συνεχεία και οι τρεις διέφυγαν από το σημείο, οι δύο καθώς χάθηκαν μέσα στη νύχτα με το αγροτικό αυτοκίνητο, ενώ ο τρίτος, που όπως αναφέρει ο θηροφύλακας πυροβόλησε, διέφυγε πεζή.

»Ο θηροφύλακας την επόμενη μέρα κατέφυγε στην Αστυνομία και την Δικαιοσύνη, όπου κατονόμασε τον επαγγελματία στην Άμφισσα και ανέφερε την παρουσία των δύο άλλων ανδρών και το όλο περιστατικό. Εναντίον του αναγνωρισθέντος κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, η χρονική ισχύς της οποίας, εν τούτοις, πέρασε χωρίς να εντοπιστεί ο κατονομασθείς, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία με μήνυση κατά αγνώστου για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

»Η νεότερη εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί, οπότε και το αυτόφωρο είχε παρέλθει. Ο επαγγελματίας, συνοδευόμενος από δικηγόρο, μετέβη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας, παρουσιάστηκε και απάντησε σε ερωτήσεις των αξιωματικών της Αστυνομίας. Κατά τα φαινόμενα, αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του και εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ δεν ανέφερε κάτι σχετικά για την παρουσία και άλλων ατόμων μαζί του τη νύχτα του Σαββάτου, διαψεύδοντας πλήρως την εκδοχή των γεγονότων από πλευράς του θηροφύλακα.

»Εν συνεχεία αποχώρησε, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία ικανά να του αποδοθεί οποιαδήποτε κατηγορία.

»Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες πληροφορίες που συνέλεξε το ρεπορτάζ του fokidanews, στο σημείο που φέρεται να συνέβη το περιστατικό, εντοπίσθηκαν ίχνη πυρίτιδας και κάλυκες, η βαλλιστική εξέταση των οποίων θα δείξει αν προέρχονται από δηλωμένο όπλο -και τον ιδιοκτήτη του στην περίπτωση αυτή- ή μη.»

http://www.fokidanews.grΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: