Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΦΥΠΕΚΑ

Στην συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής» (ΟΦΥΠΕΚΑ), προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλιού του ΟΦΥΠΕΚΑ:

  1. Μαρία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), ως Πρόεδρος.
  2. Κωνσταντίνος Τριάντης, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοποικιλότητας Οικοσυστημάτων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως Διευθύνων Σύμβουλος.
  3. Παναγιώτης Δημόπουλος, Καθηγητής Βοτανικής – Οικολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πρόεδρος της Επιτροπής Φύση 2000, ως μέλος.
  4. Κωνσταντίνος Δημόπουλος, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως μέλος.
  5. Σμυρνής Δημήτριος, Δικηγόρος, ως μέλος.
  6. Τόγια Αλεξάνδρα –Σοφία, Οικονομολόγος Περιβάλλοντος, ως μέλος.
  7. Κλώντζα Ελευθερία, Περιβαλλοντολόγος, ως μέλος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής και μπορεί να ανανεωθεί μία φορά.

Η δημιουργία και λειτουργία του ΟΦΥΠΕΚΑ προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 4685/2020 και έχει ως αποστολή να είναι σύμβουλος του υπουργείου σε θέματα πολιτικής για την κλιματική αλλαγή, αλλά και ο κεντρικός φορέας στον οποίο θα ενταχθούν όλοι οι μέχρι σήμερα φορείς διαχείρισης προστατευόμενων φορέων. Στο ΟΦΥΠΕΚΑ θα ενσωματωθούν οι όλοι υφιστάμενοι φορείς, και θα έχει 24 διοικητικές μονάδες, όσες και τα ειδικά διαχειριστικά σχέδια που θα αποκτήσει η χώρα.

 ΚατηγορίεςΠροστατευόμενες περιοχές

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: