Βραζιλία: Πυρκαγιές σε υδροβιότοπο απειλούν υπό εξαφάνιση παπαγάλους

Το μεγαλύτερο καταφύγιο στον κόσμο για τους απειλούμενους με εξαφάνιση παπαγάλους Anodorhynchus hyacinthinus (Hyacinth macaw) έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στο κομμάτι του Pantanal που υπάγεται στη Βραζιλία.

Το αγρόκτημα Fazenda São Francisco do Perigara, στο Μάτο Γκρόσο, έχει γίνει το βασικό καταφύγιο για τον υάκινθο μακάο, το εντυπωσιακό μπλε πουλί, κατά τα τελευταία χρόνια. Όπως μεταδίδει ο Guardian από τους 6.500 υακίνθους μακάο που ζουν στην άγρια φύση περίπου 700 έχουν καταφύγει στα δέντρα του συγκεκριμένου αγροκτήματος.

Η Ana Maria Barretto, εκ των ιδιοκτητών, εκτιμάει ότι τουλάχιστον το 70% των περίπου 250 τετραγωνικών χιλιομέτρων που καταλαμβάνει το αγρόκτημα, έχουν καταστραφεί. Οι πυρκαγιές κατά πάσα πιθανότητα οφείλονται σε ανθρώπους και επεκτάθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ασυνήθιστης ξηρασίας.

Εργαζόμενοι στο αγρόκτημα και πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν ένα κομμάτι όπου τα πουλιά κοιμούνται, καθώς και μερικές φωλιές, ωστόσο η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη.

naftemporiki.grΚατηγορίεςΆγρια ζωή, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: