Σύλληψη για νυχτερινό καρτέρι λαγού

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020,  οι Θηροφύλακες της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης-Δωδεκανήσου που εδρεύουν στο Ηράκλειο, το Αρκαλοχώρι, το Καστέλλι Πεδιάδος και τη Βιάννο, περιπολούσαν από κοινού στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Στην περιπολία συμμετείχαν επίσης ο χειριστής και το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί που διαθέτει η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία στην Π.Ε. Ηρακλείου, για την ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων, το οποίο επίσης έχει τη δυνατότητα να βρίσκει κρυμμένα όπλα και σκοτωμένα θηράματα.

Στις 22:30 περίπου έπεσε στην αντίληψή τους, εντός ενός ελαιώνα στη δ.ε. Γαρίπας, Δήμου Μίνωα Πεδιάδας, ένα δίκυκλο παρκαρισμένο. Μετά από λίγο τους πλησίασε ένα άτομο, τ οποίο οι θηροφύλακες το ρώτησαν εάν έχει κάπου κρυμμένο όπλο. Αυτός αρνήθηκε και οι θηροφύλακες, προσποιούμενοι ότι φεύγουν, κατάφεραν να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του και τελικά να τους οδηγήσει σ ένα σημείο εντός του ελαιώνα, το οποίο ήταν κατάλληλα διαμορφωμένο για καρτέρι και στο οποίο εντόπισαν μία καραμπίνα και 2 φυσίγγια.

Στη συνέχεια οι θηροφύλακες κατέσχεσαν το όπλο και τα φυσίγγια και προσήγαγαν το εν λόγω άτομο στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου όπου σχηματίστηκε δικογραφία.

Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης – ΔωδεκανήσουΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: