Απαγόρευση θήρας σε περιοχή της Χαλκιδικής

Με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης απαγορεύεται η θήρα για πέντε (5) χρόνια, δηλαδή μέχρι και την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2024-2025, σε έκταση εμβαδού 21.469 στρεμμάτων, στην περιοχή Στανού, Δ.Ε. Αρναίας, Δήμου Αριστοτέλη, Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Τα όρια της περιοχής απαγόρευσης θήρας ορισμένου χρόνου αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σχετικής απόφασης και περιγράφονται ως εξής:

Αρχίζει από την δασική θέση “Γέφυρα Ποταμιάς” στον επαρχιακό ασφαλτοστρωμένο δρόμο Αρναίας – Στανού, τον οποίο ακολουθεί μέχρι τον οικισμό του Στανού. Από εκεί με Ανατολική κατεύθυνση ακολουθεί ακολουθεί τον δασικό δρόμο Μπαράκη καλύβα-Γρόσια. Συνεχίζει Βόρεια ακολουθεί τον δασικό δρόμο μέχρι τη δασική θέση Ίταμος και εκείθεν τη ράχη μέχρι Κυριαφίνη Δενδράρα. Συνεχίζει Βόρεια τη ράχη μέχρι το ρέμα Βαθύλακας. Ακολουθεί το ρέμα προς τα κατάντη, που είναι τα διοικητικά όρια Στανού – Βαρβάρας και μετά με κατεύθυνση ΒορειοΑνατολική ακολουθεί τα διοικητικά όρια Στανού-Βαρβάρας έως τη στροφή Αγόρως Λάκα, απ’ όπου ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο Βαρβάρας – Μαδύτου (άσφαλτος) πρός Μάδυτο μέχρι τη θέση Γρουνάρι. Από εκεί με ΝότιοΔυτική κατεύθυνση ακολουθεί τον δασικό δρόμο Γιαννακούδα-Γερογιώργη-Γκίρμπα-Τσιαγκά- δικο. Εκείθεν ακολουθεί τη ράχη και φθάνει στο ρέμα Βαθύλακας, δασική θέση Μπούφτα Μπαχτσέδες, από εκεί ακολουθεί το δασικό δρόμο Μπούφτα-Μπαχτσέδες- Καστανιές – Κλίμα μέχρι τη δασική θέση Κρήτενας. Στη συνέχεια ακολουθεί το δρόμο “Γκουτζισμέ” προς τον οικισμό του Στανού, όπου συναντάει τον επαρχιακό δρόμο (άσφαλτος) “Στανός Μελισσουργός” και τον ακολουθεί προς Μελισσουργό μέχρι τα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης. Ακολουθεί στην συνέχεια το χωματόδρομο προς Μαραθούσα, κατεβαίνει στο ρέμα Μύλος, διοικητικά όρια Στανού – Μαραθούσας, το οποίο και ακολουθεί μέχρι το ρέμα Ποταμιάς, από εκεί ακολουθεί προς τα ανάντη μέχρι την “Γέφυρα Ποταμιάς” απ’ όπου ξεκίνησε.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [934.12 KB]ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: