Πράσινοι: «Ο Τόλης Παπαγεωργίου θα είναι πάντα στην καρδιά μας»

Οι Πράσινοι εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Τόλη Παπαγεωργίου, ενός διαχρονικού αγωνιστή και υπέρμαχου των αξιών της οικολογίας για πολλά χρόνια. Με τη χαρισματική φυσιογνωμία του, έβαλε την σφραγίδα του στους αγώνες κατά της αδηφάγου μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, «εμβληματική φυσιογνωμία του κινήματος κατά των μεταλλείων χρυσού, και ιδρυτικό μέλος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, ο Τόλης Παπαγεωργίου ήταν μπροστάρης στον αγώνα που ξεκίνησαν οι κάτοικοι των Σκουριών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους. Αντιτάχθηκε απέναντι στις καταστροφικές φιλελεύθερες πολιτικές που θέλουν άνθρωποι και περιβάλλον να γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους. Μέσα από την κινηματική του παρουσία, πάλεψε από το 1998 κατά των μεταλλείων και της τοξικής βόμβας που απειλεί, μέχρι και σήμερα, όλο το οικοσύστημα της περιοχής. Το 2006, ο Τόλης Παπαγεωργίου προτάθηκε για προσωπικότητα της χρονιάς σε ένα εναλλακτικό βραβείο Νόμπελ, το βραβείο περιβάλλοντος παγκόσμιας εμβέλειας, ενδεικτικό στοιχείο των αγώνων και της προσωπικότητάς του.

»Το κενό που αφήνει ο Τόλης Παπαγεωργίου είναι δυσαναπλήρωτο, θα μείνει όμως ζωντανός στη μνήμη μας ως ένας οραματιστής και, μαχητής της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.»ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: