Η απάντηση του ΥΠΕΝ για τους εργαζόμενους στους Φορείς Διαχείρισης Π.Π. (video)

Για προσωπικό και στελέχη με εμπειρία και εξειδίκευση στον χώρο προστασίας ευαίσθητων περιοχών που έχουμε ανάγκη να την αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο, έκανε λόγο στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικ. Ταγαράς, κατά την συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, με θέμα: «Σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ΦΔΠΠ».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «είναι κρίμα για ένα τέτοιο στελεχιακό δυναμικό με εμπειρία και εξειδίκευση… να γίνονται για πάνω από δεκαπέντε χρόνια, ανανεώσεις συμβάσεων. Είναι υποχρέωσή μας να τους έχουμε πιο αποτελεσματικά και μόνιμα στη διάθεσή μας, προκειμένου να αξιοποιήσουμε τις ικανότητες που πράγματι διαθέτουν και οι ίδιοι.».

Δεν θίγεται και δεν αλλάζει η εργασιακή σχέση που έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι, στη μετάβαση από το παλιό καθεστώς, σύμφωνα με τον νέο νόμο, λόγω της ένταξής τους στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ). Οι τετρακόσιες δώδεκα θέσεις που προβλέπονται, θα πληρωθούν με διαγωνιστική διαδικασία, σύμφωνα με αυτά που ορίζει το ΑΣΕΠ. Η μοριοδότηση, όμως, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εμπειρία και την εξειδίκευση του υπάρχοντος προσωπικού, είναι αυτό το οποίο θα δώσει μπόνους στο υπάρχον προσωπικό με την εμπειρία του στις εξελίξεις των μονίμων θέσεων στον νέο φορέα διαχείρισης, επισήμανε ο κ. Ταγαράς.

Διαβάστε το απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής που αφορά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης (ΕΔΩ)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [48.36 KB]

 

 ΚατηγορίεςΑπασχόληση, Προστατευόμενες περιοχές

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: