ΕΣΠΑ – Ένταξη της Πράξης «Επενδύσεις για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών στις Π.Ε. Σάμου & Ικαρίας»

Kατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, με τις Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΕΠ Β. Αιγαίου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» η Πράξη «Επενδύσεις για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στις Περιφερειακές Ενότητες Σάμου & Ικαρίας».

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η εν λόγω Πράξη εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με επάρκεια πόρων για ανάπτυξη, απασχόληση και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» του Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Το επιλέξιμο ποσό δημόσιας δαπάνης, η οποία προτείνεται για εγγραφή στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 446.800,00 €. Δικαιούχος της Πράξης είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Φυσικό αντικείμενο της πράξης:

  • Εκπόνηση σχεδίου αντιπυρικής προστασίας των οικοσυστημάτων του νομού Σάμου
  • Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού (οχήματα και δίκυκλα) τα οποία θα συνδράμουν στην καλύτερη επιτήρηση – πρόληψη των δασικών και μη οικοσυστημάτων από δασικές πυρκαγιές
  • Εκτέλεση έργων διάσπασης της βλάστησης τα οποία θα συνδράμουν στην προστασία και φύλαξη των οικοσυστημάτων.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [379.63 KB]ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: