ΓΓΠΠ: Σχέδιο για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετών

Πρότυπο υπόδειγμα σχεδίου για την αντιμετώπιση των κινδύνων και προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετούς σε τοπικό επίπεδο εξέδωσε σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια του ολοκληρωμένου Γενικού Σχεδίου «Βορέας», το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα και ορίζει με σαφήνεια τους ρόλους του κάθε φορέα ξεχωριστά, σε πανελλαδικό επίπεδο σε περίπτωση χιονοπτώσεων και παγετού.

Το νέο σχέδιο αποτελεί ουσιαστικά υπόδειγμα για την σύνταξη επι μέρους σχεδίων από τους δήμους της χώρας, περιγράφει με ακρίβεια αυτά τα σχέδια και διασφαλίζει την εναρμόνιση και τον συντονισμό όλων των φορέων της κάθε περιοχής, σε περίπτωση χιονοπτώσεων και παγετού, με στόχο να μην δημιουργηθούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι φορείς αυτοί από τη μία είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για την συντήρηση των οδικών δικτύων και τον καθαρισμό τους και από την άλλη ο κρατικός μηχανισμός (ΕΛ.ΑΣ, Π.Σ, Ε.Κ.Α.Β., Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Δήμοι, κλπ), καθώς και φορείς λειτουργίας δικτύων και υποδομών (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, κλπ).

«Με τον τρόπο αυτό, η χώρα αποκτά συνεκτικά σχέδια θωράκισης έναντι συνεπειών από εκδήλωση χιονοπτώσεων & παγετού που διατρέχουν το σύνολο των εμπλεκόμενων φορών, συνδυάζουν την επιχειρησιακή με την επιστημονική γνώση και προβλέπουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα ενεργειών», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΓΓΠΠ.

Το νέο Πρότυπο υπόδειγμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ και στο σύνδεσμο https://bit.ly/3p3UQTvΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: