Δίκαιη απόφαση ή κυνήγι ψηφοφόρων μιας κυβέρνησης καιροσκόπων;

Η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τη μετακίνηση των κυνηγών από τα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας και να επιτρέψει υπό προϋποθέσεις τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις ατόμων και ομάδων στα κοινωνικά δίκτυα του λεγόμενου “αντικυνηγετικού χώρου”.

Στο τεταμένο κλίμα των τελευταίων ημερών ήρθε να ρίξει “λάδι στη φωτιά” δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Κυβέρνηση καιροσκόπων στο κυνήγι ψηφοφόρων» (δείτε το παρακάτω). Ο συντάκτης του υποστηρίζει ότι η απάντηση σε όποιον αναρωτιέται «προς τι αυτή η πρεμούρα» της κυβέρνησης να επιτρέψει το κυνήγι και το ψάρεμα την παραμονή των Χριστουγέννων είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι των κυνηγών. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «το λόμπι των κυνηγών είναι από τα ισχυρότερα στην Ελλάδα και μπροστά του έχουν υποκλιθεί κυβερνήσεις και κυβερνήσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες καραμπίνες –νόμιμες και παράνομες– μεταφράζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους από τους κυνηγούς και τους συν αυτοίς».Από την άλλη, αρκετοί βουλευτές χαιρέτισαν θετικά την απόφαση κάνοντας λόγο για ανταπόκριση των αρμόδιων υπουργών στα δίκαια αιτήματα κυνηγών και αλιέων. Να σημειώσουμε ότι από τις 6 Νοεμβρίου οπότε και ξεκίνησε το γενικό λοκντάουν και κατά συνέπεια η έμμεση απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας, δεκάδες βουλευτές (και του κυβερνώντος κόμματος) κατέθεσαν ερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή προκειμένου η κυβέρνηση να επιτρέψει τις μετακινήσεις κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας ή αλιείας.

Με τη σειρά της η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος συνεχάρη και ευχαρίστησε με προσωπικές επιστολές όλους τους βουλευτές για τις παρεμβάσεις τους στο Κοινοβούλιο, διαβεβαιώνοντας, τον καθένα ξεχωριστά, «ότι οι χιλιάδες των κυνηγών ενημερώθηκαν για την αρωγή του και έχουν, ήδη, απόλυτη γνώση της συμβολής του και της στάσης του».

Ευχαριστήρια επιστολή ΚΣΕ

Αναλυτικά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών:

Κυβέρνηση καιροσκόπων στο κυνήγι ψηφοφόρων

Είναι δεδομένο και εδώ και στο εξωτερικό ότι η ζωή των υπολοίπων –πλην ανθρώπων– εμβίων όντων δεν μετρά εν μέσω πανδημίας, αφού θεωρούνται αναλώσιμα είδη. Το είδαμε στον σφαγιασμό εκατομμυρίων μινκ σε όλη την Ευρώπη, έστω και εάν ο αριθμός αυτών που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό ήταν πολύ μικρός.

Το εμπόριο αυτών των ζώων, τα οποία ζουν σε άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένα σε κλουβιά, για να καταλήξουν σ’ έναν φρικτό θάνατο προκειμένου να υπηρετήσουν τη ματαιοδοξία των εύπορων τάξεων, επιδοτείται εδώ και δεκαετίες από τα κράτη. Το ίδιο είχε συμβεί πριν από πολλά χρόνια, όταν σφαγιάστηκαν αντιστοίχως εκατομμύρια ζώα όταν τότε αντιμετωπίζαμε τη νόσο των τρελών αγελάδων. Ακολούθησαν τα γουρούνια και στη συνέχεια τα πουλερικά, με τη γρίπη των πτηνών.

Την παραμονή των Χριστουγέννων δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ότι η κυβέρνηση επιτρέπει το κυνήγι και το ψάρεμα, εν μέσω πανδημίας. Δικαίως θα αναρωτηθεί κάποιος, «προς τι αυτή η πρεμούρα;». Η απάντηση είναι απλή: Το λόμπι των κυνηγών είναι από τα ισχυρότερα στην Ελλάδα και μπροστά του έχουν υποκλιθεί κυβερνήσεις και κυβερνήσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες καραμπίνες –νόμιμες και παράνομες– μεταφράζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους από τους κυνηγούς και τους συν αυτοίς.

Χιλιάδες «οικολόγοι» (δολοφόνοι λέω εγώ) κυνηγοί θα ξαμοληθούν για να πυροβολούν ό,τι κινείται και ό,τι πετάει.

Αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει τον καιροσκοπισμό, τον πελατειασμό και τον κυνισμό της σε πλείστες όσες περιπτώσεις στον ενάμιση χρόνο που κυβερνά, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός. Το περιβάλλον και τα πλάσματά του δεν μπορούν να λείπουν από το χρηματιστήριο των ψήφων.

Τάσος Τσακίρογλου | www.efsyn.gr


Οι κυνηγοί θα δώσουν «εξετάσεις» από σήμεραΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: