Οι κυνηγοί θα δώσουν «εξετάσεις» από σήμερα

Την ικανοποίησή της για την θετική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και τη κυβερνητική απόφαση, που επιτρέπει και πάλι την υπό όρους μετακίνηση των κυνηγών από και προς την ύπαιθρο εκφράζει η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΚΣΕ).

Όπως τονίζει στην σχετική ανακοίνωσή της, «από σήμερα καλούμαστε όλοι να επιβεβαιώσουμε, αυτό που οι κυνηγετικές οργανώσεις έλεγαν από την πρώτη στιγμή, σε όλους τους επίσημους συνομιλητές τους: ότι με αίσθημα ευθύνης και σύνεσης, ο κόσμος των κυνηγών στέκεται αλληλέγγυος στις προσπάθειες για μια ασφαλή και υγιή χώρα, για μια ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα της ζωής όλων μας… Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, η κοινωνία των κυνηγών θα δώσει από σήμερα τις«εξετάσεις» της.».Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΣΕ:

Ημέρες ευθύνης για όλους τους κυνηγούς

Ζούμε καιρούς όπου τίποτα δεν είναι ίδιο με ό,τι ξέραμε. Η πανδημία διαλύει τον κοινωνικό ιστό, καταστρέφει δουλειές και επαγγέλματα, φτωχοποιεί νοικοκυριά,

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας χαιρετίζει με ικανοποίηση τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και τη χθεσινή κυβερνητική απόφαση (ΦΕΚ 5726/Β/24- 12-2020), που επιτρέπει και πάλι την υπό όρους μετακίνηση των κυνηγών από και προς την ύπαιθρο.

Για την Κ.Σ.Ε και τις άλλες θεσμικές συλλογικότητες των κυνηγών σε ολόκληρη τη χώρα, είναι σημαντικό ότι οι νέες αποφάσεις της Πολιτείας βασίστηκαν και ευθυγραμμίζονται με τις «τεχνικές» προτάσεις που η Συνομοσπονδία είχε υποβάλει προς όλους τους αρμόδιους, από την πρώτη ημέρα που επιβλήθηκε το ολικό λοκ ντάουν.Από σήμερα καλούμαστε όλοι να επιβεβαιώσουμε, αυτό που οι κυνηγετικές οργανώσεις έλεγαν από την πρώτη στιγμή, σε όλους τους επίσημους συνομιλητές τους: ότι με αίσθημα ευθύνης και σύνεσης, ο κόσμος των κυνηγών στέκεται αλληλέγγυος στις προσπάθειες για μια ασφαλή και υγιή χώρα, για μια ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα της ζωής όλων μας…

Ζούμε καιρούς όπου τίποτα δεν είναι ίδιο με ό,τι ξέραμε. Η πανδημία διαλύει τον κοινωνικό ιστό, καταστρέφει δουλειές και επαγγέλματα, φτωχοποιεί νοικοκυριά, συντρίβει ανθρώπους, εξουθενώνει την οικονομία….

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, η κοινωνία των κυνηγών θα δώσει από σήμερα τις«εξετάσεις» της.

Κάθε πράξη ανευθυνότητας, κάθε υπερβολή και κάθε υπέρβαση, μπορεί να παράγουν συμβολισμούς που θα μεγεθύνονται, ματαιώνοντας όλες τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι τώρα.

Το κυνήγι είναι μια «προσωπική υπόθεση», αλλά ο κάθε κυνηγός με τη συμπεριφορά και τη στάση του γίνεται εκφραστής και υπερασπιστής συλλογικών αξιών.Η Πολιτεία αναγνώρισε στον κυνηγό και στις οργανώσεις του, το ενδιαφέρον και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό καλό και στην ασφάλεια της υπόλοιπης κοινωνίας.

Αυτήν την ευθύνη πρέπει να είναι έτοιμες να την αποδεχτούν και να την διαχειριστούν οι κυνηγετικές οργανώσεις κάθε βαθμίδας, αλλά – πολύ περισσότερο –οι ίδιοι οι κυνηγοί που από σήμερα θα βρεθούν εκεί «έξω».

Αυτή είναι μια υποχρέωση που δεν παραγράφεται, ένα καθήκον που αφορά όλους όσους κυνηγάνε..

Οδηγίες για τις μετακινήσεις των κυνηγών για την άσκηση θήρας

Το ΦΕΚ για τη μετακίνηση κυνηγών για άσκηση θήραςΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , ,

3 replies

  1. Ρε όλοι εσεις που μας εκπροσωπείται μας δουλεύεται η μας κάνετε και χάρη που επιτράπηκε..Μήπως να σας πουμε μπράβο και να πάτε να τους πείτε και ευχαριστώ.Είδατε..και είδανε.. που σας ..και τους..κράζανε όλοι και του χρόνου δεν θα έβγαζε άδεια κανενας,και θα χάνανε τα λεφτά,και είπανε τωρα να ρεφάρουν και όλα καλά ούτε γάτα ούτε ζημιά ώστε του χρόνου να μην αντιδράσει κανενας.Για ολη την Ελλάδα όλοι οι συνάδελφοι κάπου θα κυνηγήσουν..αλοιμονο από όσους μένουν Αθηνα και δεν μπορούν να μετακινηθούν η όλοι εσεις νομίζεται ότι θα πιάσουμε καρτερια στο Σύνταγμα.Φέτος την πατήσαμε με την άδεια,του χρόνου δεν μας ξαναπιάνεται κορόιδα..

  2. Μα κουναγαν το δάχτυλο οι κυβερνώντες τώρα μας το κουνάνε και οι (δικοί μας)…το ότι οι μισοί κυνηγοί της χώρας είναι σ’ έναν νομό αμφιβάλω αν το σκέφτηκαν….. με τέτοια υποτέλεια δεν πάμε πουθενά!

  3. Θεωρώ απαράδεκτη την θέση της ΚΣΕ ότι οι κυνηγοί θα δώσουν εξετάσεις σήμερα αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα απέναντι στον covid19. Οι κυνηγοί δεν έχουν να απολογηθούν για τίποτα . Διεκδίκησαν εν απουσία της ηγεσίας τους το δικαίωμα τους στην ισοτιμία απέναντι στην αδικία και στις ιδεοληψίες της πολιτείας σ αυτό το κομμάτι της κοινωνίας. Οι κυνηγοί δεν εινσι κρατικοδίαιτοι δεν λιμνάζουν στα υπουργεία δεν χρησιμοποιούν χρήματα του δημοσίου κορβανά. Καλα θα κάνουν οι συντάκτες του κειμένου να πάνε σπίτια τους προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μια τεράστια υπηρεσία στην κοινωνία των κυνηγών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: