Παρέμβαση για την προσθήκη ΚΑΔ που αφορούν Γεωτεχνικούς στο μέτρο έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400€ 

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζητά να συμπεριληφθούν και άλλοι ΚΑΔ που αφορούν τους Γεωτεχνικούς, στους ΚΑΔ των ελευθέρων επαγγελματιών για τους οποίους προβλέπεται η καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Ν. 4756/2020, οφείλουμε να τονίσουμε ότι μεταξύ των αναφερόμενων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, δεν περιλαμβάνονται αρκετοί από τους ΚΑΔ που έχουν δηλώσει, στο πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματός τους, οι γεωτεχνικοί επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες/αυτοαπασχολούμενοι.

Ειδικότερα, επισημαίνουμε πως, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη ενταχθεί στην ισχύουσα διευρυμένη λίστα ΚΑΔ των πληττόμενων από την εξάπλωση του κορωνοϊού επαγγελματικών κλάδων του Υπουργείου Οικονομικών, απουσιάζουν από τον σχετικό κατάλογο του ως άνω μέτρου ενίσχυσης, οι παρακάτω Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας:

  • 02.40.10.03    Υπηρεσίες δασολόγου.
  • 42.21.24.00    Διάνοιξη φρεατίων ύδατος και εργασίες εγκατάστασης σηπτικών συστημάτων.
  • 42.91.00.00    Κατασκευή υδραυλικών και λιμενικών έργων
  • 43.13.10.00    Δοκιμαστικές διατρήσεις και γεωτρήσεις.
  • 71.20.00.00    Τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις
  • 72.11.00.00    Έρευνα και πειραματική ανάπτυξη στη βιοτεχνολογία
  • 72.19.00.00    Έρευνα και πειραματική ανάπτυξη σε άλλες φυσικές επιστήμες και τη μηχανική
  • 81.30.00.00    Δραστηριότητες υπηρεσιών τοπίου.

Κατόπιν των ανωτέρω και εκτιμώντας ότι η ως άνω παράλειψη έγινε εκ παραδρομής, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να συμπεριληφθούν και οι προαναφερόμενοι ΚΑΔ στους επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμοί Δραστηριότητας των ελευθέρων επαγγελματιών που θα λάβουν την προβλεπόμενη στον Ν. 4756/2020 εφάπαξ οικονομική ενίσχυση.

Αναμένοντας τις άμεσες, λόγω του επείγοντος του θέματος, περαιτέρω ενέργειές σας,  παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική επιπλέον πληροφορία, διευκρίνηση ή συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Σπυρίδων Αν. Μάμαλης


ΚΥΑ – Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε γεωτεχνικούς, δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγουςΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: