Γ. Αμυράς: Συγχαρητήρια για τη μεταφορά 12 τραυματισμένων γυπών από την Αίγινα

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» και την πρόεδρό του Μαρία Γανωτή για την εξαιρετική σημερινή πρωτοβουλία τους να μεταφέρουν 12 τραυματισμένους γύπες από την Αίγινα στην πόλη Ανζέρ της Γαλλίας και συγκεκριμένα στο πιστοποιημένο, από το Γαλλικό κράτος, πάρκο άγριας ζωής, Bioparc. Μεγάλη η συμβολή και του Δασονομείου Αίγινας, καθώς και της δασολόγου του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Άννας Καζάζου.» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook o Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

«Οι 12 αυτοί γύπες, τραυματισμένοι από τροχαία ατυχήματα, ηλεκτροπληξίες και άλλα αίτια, φιλοξενούνταν για χρόνια στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριας Ζωής, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα να επιβιώσουν στη φύση, χωρίς ανθρώπινη υποστήριξη.

»Οι γύπες θα περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους σε φυσικό περιβάλλον, στις εγκαταστάσεις ενός παλιού λατομείου, μέρους ενός από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ευρώπης για την φιλοξενία πουλιών, υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ζωής και σίτισης.

»Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι εκεί οι γύπες θα αναπαραχθούν με την βοήθεια των επιστημόνων και οι νεοσσοί που θα γεννηθούν θα σταλούν πίσω στην Ελλάδα για απελευθέρωση. Πράγμα σπουδαίο, μιας και πρόκειται για είδος προς εξαφάνιση».
ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: