Σε σχέδιο νόμου η αντιμετώπιση των προβλημάτων στους δασικούς χάρτες

«Πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι  η υιοθέτηση των αιτημάτων της Δωδεκανήσου σε σχέση με τους δασικούς χάρτες και ειδικότερα την αναγνώριση του τεκμηρίου κυριότητας υπέρ των ιδιωτών και των ζητημάτων  σχετικά με τους «δασωμένους» αγρούς, τη νομιμοποίηση των εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων και το ιδιοκτησιακό ζήτημα των χορτολιβαδικών στα νησιά της Δωδεκανήσου», αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής, Βασίλης Α. Υψηλάντης.

Επίσης, διευκρινίζει ότι «οι βελτιώσεις, σε σχέση και με τα προβλήματα της Δωδεκανήσου, θα επέλθουν με διατάξεις σε νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για τον σκοπό αυτό από νομοπαρασκευαστική επιτροπή και όχι με τροπολογία επ’ ευκαιρία κάποιου σχεδίου νόμου. Αυτό διαβεβαίωσε, άλλη μια φορά,  τον Κοσμήτορα της Βουλής και  Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις 24.03.2021, ο υφυπουργός  Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς».Προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών έχουν κατατεθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την  ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, το ΤΕΕ Τμήμα Δωδεκανήσου αλλά και από δημάρχους του νόμου.

Τέλος, ο κ. Υψηλάντης σημειώνει ότι «ζητά την άρση των αδικιών σε σχέση με τα Δωδεκάνησα για το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου αλλά και των προφανών λαθών των δασικών χαρτών, από της αναρτήσεως τους από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια με διαρκείς παρεμβάσεις και κατάθεση νομοθετικών προτάσεων στην προηγούμενη και την παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με την οποία είχε στις αρχές Φεβρουαρίου 2021 συνεργασία για τα θέματα αυτά στην οποία δρομολογήθηκαν λύσεις».


 ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: