Κ. Σκρέκας: Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Κρητικοί για τους δασικούς χάρτες

Συναντήσεις με βουλευτές του Νομού, δημάρχους και εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, είχε στο Ηράκλειο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, με επίκεντρο τους δασικούς χάρτες, που το προηγούμενο διάστημα προκάλεσαν αναστάτωση σε παραγωγούς και κτηνοτρόφους της Κρήτης.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε ο κ. Σκρέκας, κατέγραψε τα προβλήματα και τις ανησυχίες, ενώ ενημέρωσε για τις νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες που θα πάρει το υπουργείο, ώστε να λυθούν, όπως σημείωσε, με μόνιμο και οριζόντιο τρόπο τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το ιδιοκτησιακό, τους ασπαλάθους και τη διόρθωση των πρόδηλων σφαλμάτων που έφεραν ανησυχία και προβληματισμό στον κόσμο. «Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Κρητικοί ούτε για τις περιουσίες τους, ούτε για τις ενισχύσεις τους οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί. Θα λύσουμε όλα τα προβλήματα με άμεσο τρόπο χωρίς να ταλαιπωρηθεί και χωρίς να επιβαρυνθεί με κάποιο κόστος ο πολίτης» διευκρίνισε ο κ. Σκρέκας.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το επόμενο διάστημα θα γίνει ανάθεση σε τεχνικούς συμβούλους, στα κατά τόπους δασαρχεία, για τη διόρθωση των σφαλμάτων που περιλαμβάνονται στους δασικούς χάρτες, τη συμπερίληψη των διοικητικών πράξεων που δεν έχουν συμπεριληφθεί και την αναμόρφωση των χαρτών, μετά και της αποφάσεις που θα εκδοθούν, με τις οποίες θα εξαιρείται ο ασπάλαθος, από τα είδη τα οποία χαρακτηρίζουν δασική μια έκταση.

«Επιπλέον, θα γίνουν διορθώσεις που αφορούν στην φρυγανώδη βλάστηση. Ενώ υπάρχουν υπουργικές αποφάσεις ότι εκπίπτει των ειδών εκείνων που χαρακτηρίζουν δασική μια έκταση, εντούτοις κάποιοι μελετητές χαρακτήρισαν εκτάσεις που καλύπτονται με φρυγανώδη βλάστηση ως δασικού χαρακτήρα εκτάσεις» συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας, ο οποίος χαρακτήρισε τους δασικούς χάρτες και το Κτηματολόγιο.

«Το κράτος θα αποκτήσει επιτέλους δασικούς χάρτες και Κτηματολόγιο. Η κυβέρνηση μας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την αποφασιστική πολιτική βούληση να ολοκληρώσουμε αυτό το τιτάνιο και τεράστιο αναπτυξιακό εργαλείο για την Ελλάδα και τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Σκρέκας, που πραγματοποίησε τις επαφές στο Ηράκλειο, με τη συνοδεία του υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού και βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος δήλωσε ότι οι εύλογες αντιδράσεις που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα λόγω των σφαλμάτων, αποκαθίστανται με την παρουσία του υπουργού, ο οποίος «έδωσε λύσεις, ενώ και με τις παρατηρήσεις των φορέων, το βέβαιο είναι ότι θα γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία που παραμένει ως κενό της χώρας μας απέναντι στην ΕΕ».

Ικανοποιημένοι δήλωσαν οι φορείς του Ηρακλείου από τις συναντήσεις, εξηγώντας στον κ. Σκρέκα ότι θα αναμένουν την υλοποίηση των όσων δεσμεύτηκε, το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ολοκληρώσει τις επαφές του στην Κρήτη με επίσκεψη και συναντήσεις στον Άγιο Νικόλαο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: