Πενιχρά ποσά στις δασικές υπηρεσίες για έργα αντιπυρικής προστασίας

Πενιχρή και φέτος η χρηματοδότηση των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για αντιπυρική προστασία. Εγκρίθηκε μόλις το 10% των δαπανών που αιτήθηκαν για την υλοποίηση έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας και οδοποιίας.

Με απόφαση της Γενικής Δ/νσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 1.700.000,00 € από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του Ειδικού Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου, οικονομικού έτους 2021, για την χρηματοδότηση των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την υλοποίηση έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας και οδοποιίας που περιλαμβάνονται στα εγκεκριμένα «Προγράμματα δασικών δραστηριοτήτων για χρηματοδότηση από τον Ειδικό Φορέα Δασών του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ έτους 2021» από πιστώσεις του Ειδικού Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου έτους 2021.

Οι πιστώσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα έργα που έχουν εγκριθεί και περιλαμβάνονται στον συνημμένο πίνακα της απόφασης του Πράσινου Ταμείου και δεν μπορεί να υπάρξει υπέρβαση των ανωτάτων κατά έργο ορίων.

Το συνολικό των δαπανών που αιτήθηκαν οι Δασικές Υπηρεσίες για την υλοποίηση έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας και οδοποιίας για το έτος 2021 ανέρχεται στο ποσό των 17,7 εκατ. ευρώ.

Σχετικές αποφάσεις:
ΥΠΕΝ/ΔΠΔΠ/36806/1151/15.04.21 (ΑΔΑ: 6ΣΝΛ4653Π8-4ΟΨ) Έγκριση δέσμευσης και διάθεση πίστωσης στην Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την υλοποίηση έργων και εργασιών «αντιπυρικής προστασίας και οδοποιίας» που περιλαμβάνονται στα εγκεκριμένα «Προγράμματα δασικών δραστηριοτήτων για χρηματοδότηση από τον Ειδικό Φορέα Δασών του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ έτους 2021”, από πιστώσεις του Ειδικού Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου έτους 2021.
209.11.1/15.4.21 (ΑΔΑ: ΩΘ8646Ψ844-Η7Σ) Ένταξη στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2021» και χρηματοδότηση των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την υλοποίηση έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας και οδοποιίας.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [501.73 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [447.95 KB]

 

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: