Διαδικτυακή Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου PREVAIL στην ελληνική γλώσσα

Μετά από δύο περίπου έτη, το Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο PREVAIL ((PREVention Action Increases Large fire response preparedness) (https://www.prevailforestfires.eu/ ) φθάνει στην ολοκλήρωσή του. Έχοντας επικεντρωθεί στο αντικείμενο που περιγράφει ο τίτλος του ¨Η προληπτική δράση βελτιώνει την ετοιμότητα αντιμετώπισης μεγάλων πυρκαγιών¨ το έργο έχει να επιδείξει μερικά σημαντικά αποτελέσματα, να παρουσιάσει μερικά παραδείγματα «έξυπνων» πρακτικών από τη Μεσογειακή Ευρώπη, να εισάγει κάποια νέα σημαντικά εργαλεία λήψης αποφάσεων και να κάνει μερικές ουσιαστικές προτάσεις για την καλύτερη πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Μέσα από τα αποτελέσματα αυτά αναδεικνύεται ότι η πρόληψη μπορεί να καταστήσει την καταστολή των μεγάλων πυρκαγιών πιο αποτελεσματική και λιγότερο δαπανηρή.

Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, ξεκινώντας στις 10:00 π.μ., το Ινστιτούτο Μεσογειακών & Δασικών Οικοσυστημάτων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», που είναι ο εταίρος που συμμετέχει στο PREVAIL από τη χώρα μας, διοργανώνει μία διαδικτυακή ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου στην ελληνική γλώσσα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τόσο στοιχεία και αναλύσεις που αφορούν τη χώρα μας και τις άλλες Μεσογειακές χώρες, όσο και επιτυχημένα παραδείγματα δράσεων διαχείρισης που επιλέχθηκαν ως «έξυπνες λύσεις».

Καθώς το έργο επικεντρώνεται στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών μέσω της διαχείρισης της καύσιμης ύλης, θα παρουσιαστούν επίσης, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα, στοιχεία για τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, αλλά και παραδείγματα εφαρμογής στη χώρα μας. Θεωρούμε ότι το περιεχόμενο της ημερίδας θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο για στελέχη φορέων που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών όπως η Δασική Υπηρεσία, η Πολιτική Προστασία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κλπ..

Η παρακολούθηση θα είναι ελεύθερη για όσους ενδιαφέρονται, μετά από εγγραφή τους στη φόρμα που διατίθεται στον σύνδεσμο https://forms.gle/GDdVzoyRwp8w8swo6.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [782.00 KB]

 ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις, Συνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: